torstai 23. tammikuuta 2014

P.C. Cast - Vapautettu
Kirjasarja: Yön talo (osa 8/12)
Julkaisuvuosi: 2013
Sivumäärä: 336
Kustantaja: Otava
ISBN: 978-951-1-27294-6


Takakansi kertoo:

Neferet hallitsee Yön talossa, mutta Isle of Skyellä vallitsee rauha. Zoeyn rinnalla on maailman uskollisin ja seksikkäin soturi, Stark. Miksi palata enää koskaan?

Stevie Raen tilanne ei ole yhtä seesteinen. Hänen soturinsa on vain osittain ihminen. Refaimin täytyy pettää joko isänsä tai rakastettunsa.

Mikä on siteistä vahvin - ystävyyden, rakkauden vai veren side? Ja voiko valasta vapautua?

 
Arvostelijan mielipide:

En oikein päässyt käsiksi kirjan juoneen, vai oliko sellaista ollenkaan? Kirjassa tapahtui jokseenkin paljon erilaisia asioita samaan aikaan, ja tuntui että kaikilla olisi ollut oma merkityksetön juonensa, jotka eivät kunnolla saumautuneet yhteen.

Kalonan yhteys Starkiin oli mielenkiintoinen lisäys kirjaan, olisinkin toivonut että sitä olisi tässä kirjassa käytetty enemmän hyödyksi, on kuitenkin niin iso muutos ja avaa paljon uusia ovia. Mutta eiköhän siitäkin saa lukea seuraavassa osassa enemmän, ainakin toivon niin.

Odotin että Lindan kuolema olisi tullut Zoeylle tietoon vähän traagisemmalla tavalla, ja että se olisi myös herättänyt jotakin tunteita itsessäni, ehkä tätä asiaa käsitellään paremmin seuraavassa osassa. Jackin kuolema ei myöskään herättänyt itsessäni minkäänlaisia tunteita, en erityisemmin edes pitänyt kyseisestä hahmosta.

Sgiachista odotin saavani kirjan myötä enemmän tietoa, hahmo on kuitenkin aika isossa osassa kirjan alussa. Nyt hahmo jäi kuitenkin vähän pimentoon ja jätti kylmäksi. Tässäkin kirjassa kaikkein mielenkiintoisin hahmo oli Refaim, oli kiinnostavaa nähdä miten Refaim toimi vaikean valinnan edessä - isä vai Stevie Rae. Joskin olisin ehkä toivonut, että Refaim olisi kuitenkin jäänyt korppi-ilkkujan hahmoon, se olisi tuonut taas lisää draamaa kirjaan.

Myös Heathin kohtalo jäi mietityttämään, toisaalta on mielenkiintoista seurata millainen hän on uudessa hahmossaan, mutta toisaalta kerran kuollut hahmo voisi myös pysyä kuolleena. Uskon tämän lisäävän taas Zoeyn poikadraamaa, kunhan saa tietää Heathin erilaisesta paluusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti