perjantai 3. tammikuuta 2014

Suzanne Collins - Matkijanärhi
Kirjasarja: Nälkäpeli (osa 3/3)
Julkaisuvuosi: 2010
Sivumäärä: 362
Kustantaja: WSOY
ISBN: 9789510358306


Takakansi kertoo:

"Sarjan odotetussa päätösosassa vaakalaudalla ovat sekä Panemin valtakunnan kohtalo että Katnissin oma tulevaisuus. Kapinallisten pelastama Katniss kohtaa vaikeita valintoja: onko hänestä Capitolia uhmaavan kapinaliikkeen johtajaksi? Ja kuinka kipeitä ovat uhraukset, joita hirmuvallan kukistaminen vaatii?Paitsi loistava ja lennokas jännitysromaani, Matkijanärhi on myös ajatuksia ravisteleva kertomus elämän ja kuoleman epäoikeudenmukaisuudesta. Se on yhtä aikaa hyytävä vertauskuva loppuun asti viedystä kilpailuyhteiskunnasta ja inhimillisen herkkä tarina nuoresta rakkaudesta.
 
Arvostelijan mielipide:

Todella jännittävän Nälkäpeli -trilogian päätösosa. Olen koko kirjasarjan ajan toivonut hiljaa mielessäni, että Katniss tekee kahden poikaystäväehdokkaan välillä oikean ratkaisun ja vihdoinkin se tapahtui, tosin ihan kirjan viimeisillä sivuilla, mutta sainpahan pienen romantiikannälkäni tämänkin kirjasarjan osalta tyydytettyä.

En kuitenkaan pitänyt tätä kirjaa niin hyvänä kuin kahta aikaisempaa osaa, johtunee varmaankin siitä että odotukseni olivat tämänkin kirjan kohdalla harvinaisen korkealla, koska aikaisemmatkin olivat niin hyviä. Juoni meni välillä aika vauhdilla eteenpäin, toisinaan juoni lopahti täysin ja välillä se taas junnasi paikoillaan, tässä kirjassa ei siis mielestäni ollut kultaista keskitietä laisinkaan. Itselleni jäi kuitenkin paljon kysymyksiä auki, joihin odotin saavani vastauksen juurikin tästä päätösosasta.

Kirjassa tuli toki välillä myös todella koskettavia kohtia, meinasi itselläkin kyynel vierähtää silmäkulmasta. Olisin ehkä toivonut tähänkin kirjaan hiukan samanlaista raakuutta kuin kahdessa aikaisemmassa kirjassakin oli, ehkä se oli myös osasyynä etten oikein ollut tyytyväinen tähän.Kirjan loppukaan ei oikein säväyttänyt, itse olisin odottanut vähän erilaisempaa loppua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti