torstai 2. tammikuuta 2014

Stephenie Meyer - Epäilys
Kirjasarja: Houkutus (osa 3/4)
Julkaisuvuosi: 2008
Sivumäärä: 527
Kustantaja: WSOY
ISBN: 9789510343012Takakansi kertoo: 

Bella Swan on jälleen vaarassa, kun joukkomurhien aalto vavisuttelee Seattlea ja julma vampyyri janoaa kostoa. Kaiken huipuksi hänen on valittava Edwardin rakkauden ja Jacobin ystävyyden välillä, sillä ihmissudet ja vampyyrit eivät tule toimeen keskenään. Ylioppilasjuhlien lähestyessä Bellan on myös tehtävä lopullinen päätös: Elämä vai kuolema? Muutos vampyyriksi vai ihmisenä säilyminen?Epäilyksessä henkilöhahmot ja heidän suhteensa kehittyvät ja saavat uusia ulottuvuuksia. Saamme tietää paljon erityisesti Jacobin tunteista ja ajatuksista, joita lahjakas Edward lukee. Bella on hyvin kiintynyt Jacobiin ja viihtyy tämän seurassa kenties liiankin hyvin. Onko hänkään enää varma tunteistaan? Onhan ihmissusi-Jacobissa sentään jotain inhimillisempää kuin Edwardissa...
 
Arvostelijan mielipide:

Pidin tästä osasta huomattavasti enemmän kuin toisesta, tässä kirjassa tapahtui huomattavasti enemmän juonenkäänteitä ja oli sopivasti höystetty jännityksellä, varsinkin kirjan loppupuolella. Toki tämäkin kirja oli melko siirappinen, välillä vähän liiankin, mutta eikös se siirappimaisuus ollutkin tämän sarjan tarkoitus.

Hahmot olivat tässäkin osassa kiinnostavia, joskin välillä alkoi ärsyttää Edwardin täydellisyys ja Bellan roikkuminen Edwardissa. Olisin toivonut että puolet tuosta suuresta kolmiodraamasta olisi korvattu jännityksellä, tehty enemmän kohtauksia jotka säväyttävät ja saavat tunteet nousemaan enemmän pintaan.

 Kirjaa tuskin tarvitsee sen enempää kenellekkään suositella, kaikki jotka haluavat kovasti sen lukea, ovat luultavasti tehneet sen jo. Olen monta kertaa miettinyt ihmisiä, jotka sanovat Twilight kirjasarjan olevan täyttä paskaa edes lukematta tätä. Eihän kirjaa voi arvostella mikäli sitä ei ole lukenut kahta sivua pidemmälle, ja pelkkien elokuvienkaan katselu ei oikeuta arvostelemaan näitä kirjoja. Itse ainakin tunnen vähän turhankin monta tällaista ihmistä. Toki mielipiteensä kullakin, vaikkei ne mihinkään perustuisikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti