torstai 2. tammikuuta 2014

P.C. Cast - Merkitty
Kirjasarja: Yön talo (osa 1/12)
Julkaisuvuosi: 2010
Sivumäärä: 333
Kustantaja: Otava
ISBN: 9789511241928


Takakansi kertoo:

Kun 16-vuotias Zoey joutuu vampyyrin merkitsemäksi, hänen on jätettävä perheensä ja muutettava Yön taloon, vampyyrien kouluun. Zoey saa pian tietää olevansa jumalatar Nyxin valitsema erityisoppilas, jolla on poikkeuksellisia kykyjä. Tasapainoilu entisen ja uuden elämän välillä ei ole helppoa, mutta Zoey löytää Pimeyden viettelevästä valtakunnasta ystäviä, vihollisia – ja huumaavan uuden ihastuksen.
 
Arvostelijan mielipide:

Kirja tuntui alussa vähän sekavalta ja pitkäveteiseltä, mutta se kuitenkin loppui nopeasti. Juoneen pääsi lopulta aika nopeasti kiinni jatkamalla vain lukemista. Kiinnostukseni heräsi nopeasti tätä vähän erilaisempaa vampyyrikirjasarjaa kohtaan. Kirjan idea tuntuu kekseliäältä, ei aina vain sitä samaa, että tyttö rakastuu yliluonnolliseen poikaan ja he elävät elämänsä onnellisina loppuun asti. Kerronta on myös sujuvaa ja paikat kuvailtiin hyvin, pystyi hyvin kuvittelemaan itsensä mukaan tapahtumiin.

Hahmot ovat melko uskottavia ja humoristisia, joskin Damien vaikuttaa vähän liian innokkaalta kaikkia asioita kohtaan. Afroditestä on kyllä onnistuttu tekemään oikein kunnon teini, josta ei varmaan turhan moni lukijoista pidä, mikä on varmaan ollutkin tarkoituksena. Neferet oli myös vähän omituinen, en oikein pystynyt tähän hahmoon samaistumaan.

En odottanut kirjalta oikein mitään aloittaessani lukemista, mutta yllätyin kuitenkin positiivisesti. Aion ehdottomasti lukea sarjan seuraavankin osan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti