torstai 2. tammikuuta 2014

Alyson Noël - Punaiset tulppaanit
Kirjasarja: Kuolemattomat (osa 1/6)
Julkaisuvuosi: 2011
Sivumäärä: 335
Kustantaja: Otava
ISBN: 9789511249856


Takakansi kertoo:

Ever on menettänyt kaiken, perheensäkin, mutta saanut mystisen kyvyn: hän kuulee ihmisten ajatukset, näkee heidän auransa ja aistii heidän elämäntarinansa pelkästä kosketuksesta. Kyky sulkee tytön yksinäisyyteen. Tai niin hän luulee, kunnes kouluun ilmestyy Damen, jonka ajatuksia ja auraa Ever ei yllättäen pysty näkemään. Komea, salaperäinen poika vetää Everiä vastustamattomasti puoleensa, pois kalifornialaisesta high school -elämästä ja yhä syvemmälle mukaansa toiseen todellisuuteen: mysteerien ja taikuuden kiehtovaan maailmaan, missä mikään ei näytä olevan mahdotonta. Mutta kuka tai mikä Damen todellisuudessa on? Ja mikä on Damenin esiin taikomien punaisten tulppaanien viesti?
 
Arvostelijan mielipide:

Kirjan juoni oli suhteellisen hyvä - vaikkakin melko ennalta-arvattava. Jotkut kirjan henkilöistä oli tehty luonteeltaan melko lapsellisiksi, ollakseen 16-vuotiaita, mutta meitähän todistetusti on moneen junaan.

Vaikka kirja olikin samanlainen hömppäkirja, joita on Twilightien jälkeen alettu laukoa satoja, oli siinä kuitenkin jotain uuttakin. Olisi toisinaan kiva lukea, miten päähenkilöt tapaisivat jossain muualla kuin koulussa ja kirjoilla olisi jokin muukin idea kuin se perus: poika aloittaa uudessa koulussa, tyttö rakastuu häneen ja poika paljastuukin yliluonnolliseksi ihmiseksi, tietenkin tyttö pystyy nielemään kaiken tämän sössön pienellä empimisellä.

Odotin ehkä vähän liikaa tältä kirjalta ja jouduin pettymään, mutta aion kuitenkin lukea seuraavankin osan ja toivon että se olisi parempi kuin tämä ensimmäinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti