torstai 2. tammikuuta 2014

Erin Hunter - Villiin luontoon

Kirjasarja: Soturikissat (osa 1/6)
Julkaisuvuosi: 2009
Sivumäärä: 265
Kustantaja: Art House
ISBN: 9789518844603


Takakansi kertoo:

Sukupolvien ajan neljä villikissojen klaania - Myskyklaani, Jokiklaani, Tuuliklaani ja Varjoklaani - on jakanut metsän soturiesi-isiensä säätämien lakien mukaan. Muiden klaanien reviirejäuhkaava Varjoklaani kuitenkin voimistuu päivä päivältä, ja Myrskyklaanin kissat ovat vakavassa vaarassa. Uljaita sotureita kuolee, ja jotkut varsin salaperäisellä tavalla. Keskelle näitä tapahtumia ilmestyy tavallinen kotikissa nimeltä Ruska - joka saattaa osoittautua Myrskyklaanin kaikkein urheimmaksi soturiksi.
 
Arvostelijan mielipide:

Pienen epäröinnin jälkeen päätin lukea paljon puhutun Soturikissat -sarjan ensimmäisen osan, olin positiivisesti yllättynyt - kirjahan oli oikein loistava.

Hahmoihin pystyi hyvin samaistumaan - siitäkin huolimatta että sarjan hahmoina toimivat kissat.
Kirja on kirjoitettu hienosti kissamaisesta näkökulmasta ja kerrottu hyvin niiden toiminnasta, kuten ne toimisivat oikeassakin elämässä. Kissojen soturinimet ovat myös kiinnostavia ja omaperäisiä, ja oli kekseliästä muuttaa kissojen nimet sotureiksi tulemisen jälkeen.

Toki kirjassa oli tylsiä ja ennalta-arvattavia kohtia, mutta niinhän niissä kaikissa yleensä onkin. Kaikenkaikkiaan kirja oli todella kekseliäs ja viihdyttävä. Suosittelen fantasiakirjoista tykkääville lisäämään tämän lukulistaansa - oli sitten kissaihminen tai ei, ellei ole sitä jo tehnyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti