torstai 2. tammikuuta 2014

Ritva Toivola - Aavelinnut
Julkaisuvuosi: 2007
Sivumäärä: 128
Kustantaja: Tammi
ISBN: 9789513139025


Takakansi kertoo:

Topi on innoissaan uudesta videokamerastaan, mutta ei ole kesäloman aikana onnistunut keksimään aihetta luontovideoon, jonka on luvannut tehdä biologian tunnille. Hän ilahtuu, kun Jarkko-eno pyytää hänet seurakseen kesämökkisaareensa Suomenlahdella. Ehkäpä sopiva aihe löytyisi sieltä?

Saarella, avomeren tuntumassa, riittääkin paljon kuvattavaa: kauniita kallioita, puita, kukkia ja ennen kaikkea lintuja. Jarkko-eno tietää paljon linnuista ja opettaa Topinkin tuntemaan niitä. Eräänä päivänä läheiselle luodolle ilmestyy kaksi mustaa lintua, joita eno ei pysty tunnistamaan. Oudot linnut katoavat salaperäisellä tavalla ja jäävät askarruttamaan Topin mieltä. 


Kun eno lähtee pariksi päiväksi kaupunkiin Topi tutustuu saaren toiseen asukkaaseen, lintukuvia maalaavaan taiteilijaan. Yksi hänen tekemistään kuvista on pelottavan aavemainen. Taiteilijakin on juuri lähtemässä pois saaresta ja Topista tuntuu, että hän pakenee jotakin saaressa vaanivaa pahaa.
Illalla Topi huomaa olevansa yksinään keskellä autiota merta. Yö pimenee ja sitten alkaa tapahtua... 

 
Arvostelijan mielipide:

Voi luoja miten puuduttava kirja. "Ekokauhua nuorille lukijoille". Tämä kirja sopii mielestäni parhaiten ala-asteikäisille, mikäli haluaa kauhukirjallisuutta lukea, ei missään tapauksessa vanhemmille kauhun ystäville, mielestäni kirja kuuluu ennemminkin pienen jännityksen genreen, vaikka sitäkään ei kovinkaan paljoa tullut kirjasta luettua.

Missään kohtaa kirjaa ei tullut fiilistä että "pakko lukea loppuun nyt ja heti". Henkilöt olivat vähän tylsiä ja keskeneräisiä. Alussa kirja vaikutti mielenkiintoiselta, mutta mitä enemmän kirjaa luin, sen varmemmaksi tulin että se on täysi fiasko. Kirjan loppu oli myös todella surkea ja kirjan idea jäi vähän auki. Tätä kirjaa ei tule ikävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti