torstai 2. tammikuuta 2014

Jay Asher - Sinä ja minä sitten joskus

Julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 317
Kustantaja: Otava
ISBN: 9789511263104

Takakansi kertoo:

On vuosi 1996. Emma saa uuden tietokoneen, jolta löytyy outo ohjelma. Ystävänsä Joshin kanssa hän saa selville, että kyseessä on tulevaisuuden keksintö nimeltä Facebook. Sen avulla ihmiset voivat kirjoittaa internetiin päivityksiä omasta elämästään; urastaan, valinnoistaan, parisuhteestaan.
Emman aikuiselämä näyttää tilapäivitysten valossa masentavalta, Joshin puolestaan lupaavalta. Pian he huomaavat, että heidän vuonna 1996 tekemänsä valinnat vaikuttavat heidän tulevaisuuden Facebookpäivityksiinsä, jotka alkavat vähitellen muuttua. Minkä suunnan Emman ja Joshin elämä ottaa - ovatko he viidentoista vuoden päästä yhä ystäviä? Vai kenties jotakin muuta?
 
Arvostelijan mielipide:

Täytyy myöntää että kirjoittajalla on ollut aika hyvä mielikuvitus tätä kirjaa kirjoittaessaan kun on liittänyt Facebookin tarinaan näinkin mielenkiintoisella tavalla.

Kirja ei kuitenkaan ihan täysin vastannut odotuksiani, mutta ihan hyvää luettavaa se kuitenkin suhteessa oli. Kirjassa on minimaalisesti tarjolla romantiikkaa ja pientä jännitystä. Henkilöt on kuvattu suhteellisen hyvin, kiinnostavampi näistä on kuitenkin Josh. Emma vaikuttaa vähän keskeneräiseltä ja huomionhakuiselta.

Juonta olisi kuitenkin voinut vielä hioa vähän, Facebookin liittäminen kirjaan kun olisi avannut niin paljon uusia juonenkäänteitä, niitä kun ei niin mielettömästi tässä kirjassa ollut vaikka olisin toivonut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti