torstai 2. tammikuuta 2014

Stephen King - Uinu, uinu lemmikkini
Julkaisuvuosi: 1989
Sivumäärä: 478
Kustantaja: Tammi
ISBN: 9513092097


Takakansi kertoo:

Nuori perhe - lääkäri Louis Creed, hänen sievä vaimonsa Rachel ja kaksi lasta - muuttaa romanttiseen taloon kaupungin ulkopuolelle. Tutkimusretket uuden kodin ympäristössä johtavat metsään hautausmaalle, jonne kylän lapset ovat haudanneet lemmikkejään. Siellä vallitsee outo, aavemainen tunnelma. Ja yöllä Louis saa uneensa vieraan: kammottavalla tavalla kuollut potilas palaa hänen luokseen. Yhdessä he kulkevat polun Lemmikkien hautausmaalle, hautojen taakse, mustaan tuntemattomaan... ja aamulla Louisin vuoteella on multaa ja havunneulasia. Perheen rakas kissa Church jää auton alle. Louis kantaa sen pienen ruumiin metsän uumeniin ja hautaa sinne... ja Church onkin taas elossa, uusi, outo Church. Toisenkin kerran, kun kohtalon isku osuu suoraan hänen perheeseensä, Louis yrittää palauttaa sen mikä on mennyt, mutta yritys vie hänet keskelle tuonpuoleisen kammottavimpia varjoja, ihmisen käsityskyvyn rajan taa... 
  
Arvostelijan mielipide:

Yksi parhaimpia ja kuuluisimpia Stephen Kingin kirjoittamia kirjoja. Alussa kirja on surumielinen, mutta juonen edetessä alkaa muuttua aina vain karmivammaksi ja nostattaa välillä ihokarvatkin pystyyn. En olisi millään malttanut lopettaa lukemista kun sen kerran olin aloittanut, vaan olisin halunnut lukea koko kirjan yhtä soittoa.

Henkilöt olivat melko mielenkiintoisia ja heidän tarinaansa kerrottiin sujuvasti kirjan edetessä. En suosittele tätä kirjaa heikkohermoisille ihmisille, vaan kaikille kauhun ystäville. Mikäli olet nähnyt tästä tehdyn elokuvan, etkä sen takia halua lukea kirjaa niin älä suotta viivyttele, tämä kirja on miljoona kertaa parempi kuin tämän pohjalta tehty elokuva. Suoraan sanottuna se elokuva on raiskannut tämän kirjan totaalisesti. Kirja ei ole lapsille sopiva!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti