torstai 2. tammikuuta 2014

Suzanne Collins - Vihan liekit
Kirjasarja: Nälkäpeli (osa 2/3)
Julkaisuvuosi: 2010
Sivumäärä: 353
Kustantaja: WSOY
ISBN: 9789510358313


Takakansi kertoo:

Nälkäpeli on ohi, mutta kärsimys ei. Juuri ennen koko maan kattavaa voitonkiertuetta, jolle voittajapari pakotetaan, presidentti Snow tekee epämiellyttävän vierailun Katnissin kotiin. Hän syyttää tyttöä siitä, että hänen käytöksensä pelissä yllyttää ihmisiä kapinaan. Lisäksi hän on saanut vihiä, että Katnissin ja Peetan lemmensuhde olikin tekaistu! Katnissin ja Peetan kihlautuminen yleisön edessä ei voi enää pelastaa tilannetta. Kansannousut vyöhykkeillä on kukistettava. Jotta pääkaupunki Capitol ja presidentti Snow voisivat osoittaa voimansa, järjestetään nälkäpelin 75-vuotisjuhlan kunniaksi varsinainen peli: osallistujat arvotaan kaikkien jo kertaalleen voittaneiden joukosta muistuttamaan kapinallisia siitä, ettei vahvinkaan voi voittaa Capitolin valtaa. Katniss ja Peeta joutuvat jälleen taistelemaan hengestään...
 
Arvostelijan mielipide:

Tämä Nälkäpeli -kirjasarjan toinen osa oli myös todella hyvä. Kirjassa oli paljon hyviä juonenkäänteitä ja kirjan sai luettua yhdessä hujauksessa, alussa lukeminen tosin vähän tökki kun en päässyt juoneen ihan samantien mukaan, mutta se tempasi kuitenkin mukanaan myöhemmin, eikä päästänyt enää otettaan.

Olisin kaivannut hiukan enemmän tietoa menneisyydestä, kuten jo ensimmäisen kirjan kohdalla, etenkin Capitolista ja kaikenmaailman vyöhykkeistä. Ehkä näitä valotetaan sarjan päätösosassa, tai ehkä ne vain jäävät kokonaan auki.

Kirjassa huomasi hyvin, kuinka päähenkilöt olivat kasvaneet henkisesti sitten ensimmäisen kirjan, Katnisskaan ei tuntunut enää ihan niin teinitytöltä ja Peeta niin mielettömän sinisilmäiseltä. 

Kaikenkaikkiaan tämä kirja oli harvinaisen onnistunut jatko-osa Nälkäpeli -trilogialle ja suosittelen sitä lämpimästi kaikille jännityksen ystäville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti