torstai 2. tammikuuta 2014

Suzanne Collins - Nälkäpeli

Kirjasarja: Nälkäpeli (osa 1/3)
Julkaisuvuosi: 2008
Sivumäärä: 335
Kustantaja: WSOY
ISBN: 9789510341513


Takakansi kertoo:

"Luonnonkatastrofit, kuivuus, myrskyt, tulipalot ja tulvat nielivät suuren osan Pohjois-Amerikasta. Loput hävitti jäljelle jääneestä ruoasta käyty sota. Raunioista syntyi Panem. Sen kansalaiset nousivat kapinaan hallitsijoitaan vastaan, mutta hävisivät taistelun. Rangaistukseksi kehitettiin nälkäpeli. Pelin säännöt ovat yksinkertaiset. Jokaisen sektorin on arvottava yksi poika ja tyttö osallistumaan kisaan. Nuoret pakotetaan vaativiin olosuhteisiin luonnonalueelle, jossa heidän on tapettava toisensa. Viimeinen hengissä selviytyjä on voittaja. Nälkäpeli on vuotuinen tapahtuma ja koko maassa näytettävä tosi-TV-ohjelma. Trilogian ensimmäisessä osassa 16-vuotiaan Katnissin kyvyt joutuvat koetukselle, kun hän ilmoittautuu peliin vapaaehtoiseksi pelastaakseen pikkusiskonsa, jonka epäonneksi arpa lankeaa...
 
Arvostelijan mielipide:

Aivan äärimmäisen jännittävän Nälkäpeli -trilogian ensimmäinen osa.

Vaikka kirja oli alusta loppuun kutkuttavan jännittävä ja välillä hieman rajukin, löytyy seasta silti pientä romantiikkaakin ja todella koskettavia kohtauksia.

Kirjaan pystyi todella hyvin eläytymään erinomaisten kuvailujen takia, tuntui kuin olisi itse ollut yhtenä kilpailijoista keskellä Nälkäpeliä. Kirjan juoni on kerrassaan nerokas ja mukaansatempaava, eikä se jätä lukijoitaan kylmäksi.

Päähenkilöt ovat todella mielenkiintoisia ja heihin on hyvä samaistua. Hurmuripoika Peeta antaa kirjalle vielä todella hyvän lisämaun, vaikkakin hän onkin melko sinisilmäinen joissakin kirjan kohtauksissa. Katniss oli myös välillä todellinen teini, mutta kuitenkin niin urhea ikäisekseen.

En tosiaan ole pitkään aikaan lukenut näin hyvää kirjaa. Alunperin katsoin kirjasta kertovan elokuvan, jonka jälkeen halusin ehdottomasti lukea kirjatkin (jotka ovat mielestäni vielä parempia kuin elokuva), ja nyt olen koukussa tähän sarjaan. Tämän kirjan voisin lukea uudelleen ja uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti