torstai 2. tammikuuta 2014

Stephenie Meyer - Aamunkoi




Kirjasarja: Twilight (osa 4/4)
Julkaisuvuosi: 2009
Sivumäärä: 664
Kustantaja: WSOY
ISBN: 9789510351161


Takakansi kertoo:

Suunnaton intohimo Edwardia kohtaan ja syvä yhteys Jacobiin ovat repineet kahtia Bellaa, joka on nyt elämänsä käännekohdassa. Hänen edessä oleva valinta joko liittyä kuolemattomien viettelevään perheeseen tai jatkaa ihmiseloa määrää kahden heimon kohtalon. Kun Bella on tehnyt valintansa, alkaa ennennäkemätön tapahtumien vyöry, joka johtaa käsittämättömiin seurauksiin. Juuri kun Bellan elämän langat ovat kutoutumassa yhteen kuin kaunein silkki, ne uhkaavatkin tuhoutua yhdessä hetkessä ikuisiksi ajoiksi.
 
Arvostelijan mielipide:

Twilight -saagan loistava päätösosa.

Oli kiva huomata, kuinka kirjan hahmot ovat huomattavasti kasvaneet kirjasarjan myötä. Bellakaan ei ollut enää niin mielettömän takertunut Edwardiin, mitä ensimmäisessäkin osassa. Jacob alkoi myös tässä osassa kiinnostaa enemmän, kun hän ei kokoaikaa kylpenyt mustasukkaisuudessa.

Kirjassa oli paljon yllättäviä käänteitä, mitä en itse ainakaan olisi edes kuvitellut kirjasarjaa lukiessani. Myös joitain ehkä vähän liiankin iloisa tapahtumia oli, joka sai kirjan välillä tuntumaan todella imelältä. Kirja tarjosi myös ripauksen rajuutta, koskien nimenomaan Bellan raskautta. Juoni tässä kirjassa oli ehkä vähän liian ennalta-arvattava, tiesi kaikki tapahtumat jo hetkeä ennen niiden lukemista.

Olin todella pettynyt kirjan loppuosaan, jossa Volturit tulevat haastamaan riitaa Cullenien porukan kanssa. Cullenit keräsivät jäätävän lauman vampyyrejä ja ihmissusia, mutta mitään taistelua ei kuitenkaan syntynyt. Kirjassa olisi voinut olla edes joku surullinen kohtaus, joka olisi saanut tunteet nousemaan pintaan, mutta kaikki tuntui olevan koko kirjasarjan ajan yhtä suurta juhlaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti