maanantai 6. tammikuuta 2014

P.C. Cast - Kahlittu
Kirjasarja: Yön talo (osa 7/12)
Julkaisuvuosi: 2013
Sivumäärä: 429
Kustantaja: Otava
ISBN: 9789511258407


Takakansi kertoo:

Zoey Redbird ei ole enää keskuudessamme. Hän on tuonpuoleisessa eikä saa koottua sielunsa sirpaleita. Stark haluaa seurata ylipapitartaan, vaikka matka voi maksaa hänen henkensä.

Samaan aikaan Stevie Raen sydän sykkii hirviölle. Refaim voi olla avain Zoeyn kahleisiin, mutta kantavatko rujon korppi-ilkkujan sivet?

 
Arvostelijan mielipide:

Kaikkein kiinnostavinta kirjassa oli mielestäni Stevie Raen ja Refaimin kertomukset, oli mielenkiintoista seurata miten Refaim alkaa koko ajan vaan enemmän ajautua Pimeyden sijasta Valon puolelle, kunnes Kalona palaa takaisin tuonpuoleisesta ja kaikki alkaakin taas tuntua enemmän väärältä. Starkin ja Afroditen osiot kirjassa eivät niinkään kiinnostaneet, niissä oli niin paljon jaarittelua, eikä tapahtunut oikeastaan mitään, paitsi tietty kirjan lopussa. Välillä ihmetyttää, miksi kaikilla Zoeyn ystävillä pitää olla joku "juttu", mukana ei ole yhtään ns. normaalia, kaikki ovat jotain elementin hallitsijoita, Erebuksia tai ylipapittaria, ja näitäkin näyttää kokoajan tulevan vaan lisää.

Kirjassa oli myös paljon jänniä ja tunteellisiakin kohtia. Itse pidin erityisesti Refaimin ja Stevie Raen taistelusta valkoista härkää vastaan, kuinka Refaim laittoi koko minuutensa likoon tytön vuoksi, ja kuinka kaikki lopulta päättyi siihen, etteivät he voisi olla julkisesti yhdessä, josko ollenkaan.

Suurin helpotus taisi olla se, kuinka kirjassa välillä paneuduttiin johonkin muuhunkin kuin Zoeyn poikaongelmiin, kerrottiin myös muista kirjan hahmoista enemmän ja annettiin heille enemmän parrasvaloja.

Erinin ja Shauneen kaksoskäyttäytyminen alkaa nyt jo ottaa vähän päähän, mielestäni ovat aika mitäänsanomattomia ja raivostuttavia hahmoja kirjassa. Myös Afroditen käytös tuntuu välillä vähän vajaavaiselta, kuten hänen käyttämänsä sanatkin "persvammanen" eh..? Myös Dallas alkoi ärsyttää, koska roikkui niin paljon Stevie Raessa ja tytötteli tätä, onneksi sekin näyttäisi nyt olevan pelistä pois, tai ei ainakaan ole samanlaisena henkilönä enää mukana kuin ennen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti