tiistai 4. helmikuuta 2014

Marilyn Kaye - Poissa silmistä, poissa mielestä
Kirjasarja: Valitut (osa 1/6)
Julkaisuvuosi: 2010
Sivumäärä: 236
Kustantaja: WSOY
ISBN: 978-951-0-36558-8


Takakansi kertoo:

Amanda Beeson on kahdeksannen luokan suosituin tyttö, Paha kuningatar, joka hallitsee ilkeydellään koulua kuin henkilökohtaista hoviaan. Mutta yhtenä aamuna katsoessaan peiliin hän huomaa muuttuneensa koko koulun mitättömimmäksi nyhveröksi Tracey Devoniksi. Amandalle ruumiinvaihtokokemus ei ole suinkaan ensimmäinen, mutta tämä kerta tuntuu oudommalta kuin aiemmat. Pahan kuningattaren on aika maistaa omaa lääkettään.

Seuratessaan Traceyn lukujärjestystä Amanda joutuu salaperäiseen luokkaan numero 209. Sen kaikilla "valituilla" tapauksilla tuntuu olevan jokin poikkeuksellinen kyky. Pelottava goottityttö Jenna pystyy lukemaan ajatuksia ja näkee tuotapikaa Amandan lävitse. Onko Amandalla enää paluuta omaan tuttuun snobimaailmaansa?

 
Arvostelijan mielipide:

Todella mielenkiintoinen kirja, jossa kiusaajan ja kiusatun roolit vaihtuvat. Pidin kirjan juonesta, eikä tämä mielestäni tökkinyt missään vaiheessa, vaan kulki sujuvasti eteenpäin. Toisinaan en pitänyt kirjan kerrontatavasta, Amandan ja Jennan kertomat meni välillä vähän sekaisin kun ne vaihdettiin kesken luvun.

Henkilöiden kyvyt olivat myös mielenkiintoisia, kuten tulevaisuuteen näkeminen ja kuolleille puhuminen. Toki pari kykyä olivat melkoisia kliseitä, kuten ajatustenluku ja näkymättömyys, näihin olisinkin toivonut jotain uutta tuunausta, mutta ehkä se on hyvä että jokaisessa kirjassa on muutamia kliseitä.

Kirjan henkilöinä oli aika paljon teeskentelijöitä, kuten teiniprinsessa Amanda ja nuorisorikollinen Jenna. Aloin kuitenkin pitää molemmista aina vaan enemmän kun kirja eteni. Jäin kaipaamaan enemmän tietoa valituista, etenkin Carterista, josta kukaan muukaan ei tiennyt mitään. Mutta eiköhän kysymyksiini vastata seuraavien kirjojen aikana. Olisin halunnut, että Serena olisi ollut isommassa osassa kirjaa, juoni kuitenkin pyöri myös pitkälti hänen ympärillään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti