torstai 2. tammikuuta 2014

Ilkka Raitasuo - Kellokosken prinsessa


Julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 252
Kustantaja: Like
ISBN: 9789520105983


Takakansi kertoo:

Kellokosken Prinsessa kertoo Kellokosken mielisairaalassa lähes koko elämänsä ajan asuneen Anna Lappalaisen elämästä. 
Vuonna 1896 syntynyt Lappalainen sairastui jo nuorena skitsofreniaan. Pian hänelle kehittyi voimakas ja koko elämän ajan kestänyt harha, jonka mukaan hän oli kuninkaallinen, Prinsessa.Prinsessa eli harhansa mukaan niin johdonmukaisesti kuin se oli mahdollista. 
Vaikka häntä hoidettiin lähes kaikilla aikakauden hoitomenetelmillä (muun muassa tartuttamalla häneen malaria), hän ei parantunut, vaan uskoi olevansa kuninkaallinen. Loppujen lopuksi hoitohenkilökuntakin hyväksyi jossain määrin hänen harhansa ja jopa eli siinä mukana. 
Prinsessa oli mielisairaudestaan huolimatta eräänlainen voittaja. Hänen annettiin lopulta elää erilaisena, omassa harhassaan.

 
Arvostelijan mielipide:

Paljon kehuttu ja mielipiteitä herättävä kirja vihdoin saatu kirjastosta lainattua ja nyt luettua. Oli kyllä ihan koskettava ja luettava kirja, sai välillä myös hymyn huulille lukiessa.

Ehkä loppujen lopuksi vähän petyin kirjaan, siitä kun oli kuullut niin paljon positiivista palautetta jne. ja odotukseni taisi olla vähän korkealla, ei se kyllä ihan parhaimpien lukemieni kirjojen joukkoon päässyt. Ja sanottakoon vielä että kirja perustuu siis tositapahtumiin, joten niistä pitäville kirjastokortti vaan vinkumaan ja kirjaa lainaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti