torstai 2. tammikuuta 2014

Stephenie Meyer - Houkutus

Kirjasarja: Houkutus (osa 1/4)
Julkaisuvuosi: 2005
Sivumäärä: 418
Kustantaja: WSOY
ISBN: 9789510306789


Takakansi kertoo:

"Ensinnäkin: Edward oli vampyyri. Toiseksi: osa hänestä - enkä tiennyt, kuinka voimakas se osa oli - janosi minun vertani. Ja kolmanneksi: olin silmittömästi, peruuttamattomasti rakastunut häneen."Isabella muuttaa isänsä luo tihkuisenharmaaseen pikkukaupunkiin. Hän on valmistautunut elämänsä tylsimpään käänteeseen, mutta tapaa uudessa lukiossa kiehtovan Edwardin - yliluonnollisen komean, älykkään ja arvoituksellisen pojan. Edward käyttäytyy Isabellaa kohtaan ynseästi ja vältellen, kunnes vastahakoisesti alkavan ystävyyden kautta salaisuus selviää: Edward on vampyyri. Hän kuuluu perheeseen, joka on valinnut elämän ihmisyhteisössä ihmisverestä kieltäytyen! Vaaroja uhmaten Isabella ja Edward rakastuvat. Perinteisessä mielessä he eivät toisiaan voi saada, mutta he kohtaavat ajatuksin ja kielessä, joka on rikasta, aistillista ja kaihoisaa. Edwardista tulee Isabellan suojelusenkeli, mutta kukaan ei ole kauan turvassa, kun vaara hiipii heidän kintereilleen suhteen ulkopuolelta. Onko mikään rakkauden voimaa suurempaa?
 
Arvostelijan mielipide:

Paljon keskustelua herättäneen Twilight -kirjasarjan ensimmäinen osa. No vastasiko kirja sitten odotuksiani? Kyllähän se vastasi. Pidin kirjan juonesta ja sen etenemisestä paljon, joskin kirja oli vähän ennalta-arvattava, mutta niin ne rakkaustarinat kirjojen saralla yleensä ovatkin.

Kirja on sekoitus jännitystä ja romantiikkaa sopivassa mittakaavassa, eikä se jätä kirjasta pitäviä lukijoitaan kylmäksi. Juoni eteni nopeasti ja sulavasti, tempaisi oikein kunnolla mukaansa eikä päästänyt enää irti.

Hahmoista en vielä löytänyt omaa suosikkiani, toivonmukaan ne kehittyisivät vielä kirjasarjan edetessä. Edward tuntui jotenkin liian täydelliseltä ja maailmaarakastavalta vampyyriltä, Bella taas jollain tavalla hiukan naiivilta ja läheisriippuvaiselta. Jacobiin en päässyt oikeastaan ollenkaan kiinni.

Kaikenkaikkiaan pidin tästä kirjasarjan avausosasta oikein paljon ja haalin varmasti loputkin osat itselleni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti