torstai 2. tammikuuta 2014

Stephenie Meyer - Bree Tannerin lyhyt elämä
Kirjasarja: Houkutus (paneudutaan tarkemmin Breen elämään)
Julkaisuvuosi: 2010
Sivumäärä: 218
Kustantaja: WSOY
ISBN: 9789510369616


Takakansi kertoo:

"En enää välittänyt siitä, mitä kukakin ajattlein. Minun ei tarvinnut. Olin nyt jumala. Vahvempi, nopeampi, parempi. Kenelläkään muulla ei ollut merkitystä."Hän on vastasyntynyt vampyyri. Hän on osa Victorian - Edwardin kostonhimoisen arkkivihollisen - armeijaa, jonka tehtävä on tuhota Cullenit ja Bella.Bree Tannerin punaisten silmien kautta välittyy nuorten vampyyrien verenhimoinen maailma ja sen pimeät puolet. Breen elämää syventävä tarina kulkee uusien vaarojen ja salaisuuksien kautta Epäilys-romaanista tuttuun unohtumattomaan päätökseen.
 
Arvostelijan mielipide:

Kirja on siis Houkutus -sarjan kolmanteen osaan eli Epäilykseen liittyvä kirja, eri näkökulmasta katsottuna.

Ei ehkä niitä kaikkein loistavimpia Meyerin tekeleitä. Aika puuduttavaa luettavaa välillä, mutta oli siinä iso ripaus jännitystäkin. Jotkut kirjan kohdista olivat jopa hieman raakoja. Olisin toivonut vähän pidemmän kaavan mukaisen kirjan tästäkin, mutta luultavasti se olisi pilannut koko kirjan.

Henkilöön oli kaikesta huolimatta hyvä samaistua näinkin lyhyessä kirjassa. Pidin Breestä myös enemmän kuin Bellasta, Bree oli jotenkin enemmän uskottava, eikä elänyt pää pilvissä. Henkilöiden luonteenpiirteet ja tunnetilat tulivat hyvin esille kirjaa lukiessa.

Juoni oli mukaansa tempaava ja kiinnostava, jollain tavalla vähän kierokin. Kuitenkin itselleni jäi muutamia kysymyksiä auki, kuten joidenkin hahmojen kohtalo. Kirjassa oli myös tunteellisia kohtia, varsinkin Breen kuolema.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti