perjantai 3. maaliskuuta 2017

Salla Simukka - Valkea kuin lumi

Lumikki Andersson matkustaa kesällä paahtavan helteiseen Prahaan. Kauan kaivattu yksinolo katkeaa alkuunsa, kun Lumikkia lähestyy nuori nainen, joka väittää olevansa hänen sisarensa. Nainen, Zelenka, vaikuttaa yhtä aikaa vilpittömältä ja salailevalta.

Perheensä salaisuutta selvittäessään Lumikki joutuu tekemisiin kummallisen uskonlahkon kanssa, joka paljastuu vähin erin vaarallisemmaksi kuin hän olisi voinut koskaan kuvitella. Kohta lahkoa uhkaa suuri tragedia - ja joku aikoo vieläpä kääriä siitä suuret rahat. Zelenka on hengenvaarassa, mutta niin on Lumikkikin. Armoton helle pitää kaupunkia otteessaan, ja Lumikin täytyy miettiä kerran toisensa jälkeen, kehen hän voi luottaa, kun kenenkään aikeet eivät tunnu olevan puhtaita ja valkeita kuin lumi.

Salla Simukan Valkea kuin lumi on jännittävän trilleritrilogian toinen osa, jossa Lumikki onnistuu taas saamaan itsensä pahaan pulaan. Ensimmäisessä osassa Lumikki joutui keskelle huumerikollisuuden vyyhtiä ja seuraavaksi rentouttava Prahan loma muuttuu taisteluksi omasta hengestään ja on kaikkea muuta kuin rentouttava.

Juoni kulki aluksi tasaisesti eteenpäin, mutta loppu olikin jo vauhdikkaampaa jännitystä. Kirjassa paljastetaan pieniä palasia Lumikin ja Liekin suhteesta, joita itse ainakin olen janonnut kuulla. Myös Lumikin perhesalaisuudet alkavat pikku hiljaa paljastua kun Lumikki muistaa pieniä välähdyksiä lapsuudestaan, puhumattakaan Zelenkasta, joka kertoo olevansa hänen sisko.

Arvosana: 4
Sivut: 237
Tammi, 2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti