tiistai 14. maaliskuuta 2017

Rick Yancey - 5. aalto

Cassie on tyttö jolla on M16-rynnäkkökivääri, kadonnut pikkuveli ja adrenaliinin terävöittämät aistit. Seitsemän miljardia ihmistä on kuollut, infrastruktuuri tuhottu ja planeetta kasvottomien muukalaisten miehittämä. Epätoivoinen Cassie pakenee ja varoo luottamasta keneenkään. Toisaalta vihan ajama Zombie on valmis tuhoamaan vihollisen hinnalla millä hyvänsä. Kun salaperäinen Evan tarjoaa Cassielle apuaan, on päätös vaikea. Kaoottinen Maa vilisee ihmishahmoisia soluttautujia ja väärän valinnan hinta on kuolema.

Katsoin pari viikkoa sitten kirjaan perustuvan elokuvan ja pidin siitä niin paljon että pakkohan kirjakin oli heti mennä ostamaan ja lukaista, ja se ehdottomasti kannatti. Kierrän yleensä ufokirjat kaukaa, mutta olen iloinen että päätin tehdä poikkeuksen. 5. aalto pursuaa jännitystä, eikä pientä - joskin vähän epänormaalia, romantiikkaakaan sovi unohtaa. Kirjan henkilöt olivat kaikki hyvin suunniteltuja ja loppuun asti vietyjä, ja tietty omiksikin suosikeiksi nousivat Cassie, Evan ja Ben.

Cassie tapaa maailmanlopun keskellä Evan Walker nimisen miehenalun ja tietenkin tunteet parin välillä kuumenevat, mutta pian Cassielle selviää ettei Evan olekaan sitä mitä hän on kuvitellut. Samaan aikaan Cassien kouluihastus Ben Parish on Cassien veljen Sammyn kanssa tietämättään keskellä muukalaisten viidettä aaltoa.

Kirja nousi kyllä ehdottomasti yhdeksi parhaista lukemistani scifeistä. Taidankin heti huomenna käydä ostamassa seuraavan ja ehkä viimeisenkin osan, jotta pääsen rohmuamaan nekin alta aikayksikön.

Alkuperäinen nimi: The 5th wave, 2013
Arvosana: 5
Sivut: 431

WSOY, 2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti