maanantai 20. maaliskuuta 2017

Rick Yancey - Ääretön meri

Cassie Sullivan on selvinnyt jo neljästä aallosta, joiden avulla kaukaisesta aurinkokunnasta saapuneet Toiset ovat tyhjentäneet maapalloa ihmisistä. Nyt lopullinen, viides tuhoaalto etenee, ja ihmiskunnan viime rippeet taistelevat henkensä edestä. Cassien ja kumppanien on tehtävä valinta: uhmatako talven tuloa ja odottaa heitä auttaneen Evan Walkerin paluuta vai lähteäkö etsimään muita selviytyjiä ennen kuin vihollinen saa nuoret satimeen? Uusi hyökkäys on vain ajan kysymys. Edessä on viimeinen taistelu elämän ja kuoleman, toivon ja toivottomuuden, rakkauden ja vihan välillä.

Ääretön meri on 5. aalto scifitrilogian toinen osa. Cassie on joutunut eroon Evanista, mutta on nyt yhdessä pikkuveljensä Samin ja uusien ystäviensä kanssa. Porukka kuitenkin jakautuu pian kahtia kun Toiset kaappaavat kaksi heidän ryhmäläistään, puhumattakaan naispuolisesta vaimentajasta, joka tahtoo heidän kaikkien pään vadille.

Pidin huomattavasti enemmän ensimmäisestä osasta, kuin tästä. Ääretön meri oli kuitenkin kiinnostava ja todella koukuttava, eikä sitä olisi millään malttanut laskea käsistään. Nyt päästiin myös Hakan pään sisään, kun kerronta tapahtuu myös hänen näkökulmastaan. Itse jäin ehkä vähän kaipaamaan myös kerrontaa Benin osalta, nyt yksi lempihahmoistani jäi vähän taka-alalle.

Myös tämän kirjan lukeminen sai janoamaan jatkoa, joten eiköhän tartuta seuraavaan ja viimeiseen osaan heti tähän perään kun se tuolta hyllystä löytyy. :)


Alkuperäinen nimi: The infinite sea, 2014
Arvosana: 4
Sivut: 290
WSOY, 2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti