keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Erin Hunter - Koiramyrsky

Temppuoleva ja johtajaksi kykenemätön alfa on poissa, ja villin lauman koirat pystyvät vihdoinkin nauttimaan elostaan uudella kotiseudulla. Lykky luottaa Sirun taitoihin lauman uutena alfana ja on tyytyväinen omaan betan eli kakkoskoiran asemaansa.
   Villin lauman on kuitenkin jatkuvasti pidettävä silmällä häikäilemättömiä hurjakoiria, joiden kauhea juoni uhkaa lauman nuorimmaista, Myrskyä. Jäätuulen koittaessa koirien mielen valtaa huoli huomisesta - tulevaisuudesta, jossa on taisteltava selviytymisestä kynsin hampain. Onko ankara Koiramyrsky väistämättä koittamassa?

Erin Hunterin luoman eläinfantasiasarjan päätösosassa on aika kohdata Lykyn uniin tullut Koiramyrsky silmästä silmään. Lauma ei tiedä mitä Koiramyrskyltä odottaa, mutta he ovat päättäneet kohdata sen urheasti suojellakseen laumaansa kuuluvaa hurjakoira Myrskyä. Heidän suunnitelmansa kokevat kolauksen kun jälleen yksi villin lauman koirista pettää heidät, mutta he saavat myös apua yllättävältä taholta.

Kaikki koirat ovat kehittyneet huimasti sitten ensimmäisen osan, eikä yksikään hihnakoira kaipaa enää ihmisten kanssa elämää, vaan ovat tyytyväisiä omaan laumaansa. Kaikki hihnakoirat eivät kuitenkaan valitettavasti selviydy hengissä armottomalta Koiramyrskyltä.

Kirja oli kevyttä ja viihdyttävää luettavaa ja juonikin kulki sujuvasti eteenpäin tässä osassa. Mielestäni kirja oli juuri hyvä lopetus Selviytyjille ja oli mukava päästä sukeltamaan välillä koirien maailmaan.


Alkuperäinen nimi: Storm of dogs, 2015
Arvosana: 3,5
Sivut: 215
Jalava, 2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti