keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Erin Hunter - Rannaton järvi

Hirmun kukistamisen ja Roihun menettämisen jälkeen osa Villin lauman koirista jatkaa vaellustaan Lykyn ja osa Alfan johdolla. Uusilla seuduilla koiria vaivaavat kostonhimoisten hurjakoirien lisäksi ruoan ja suojapaikkojen puute, jäätävä talvinen ilma sekä erikoisen suuren järven arvaamattomat aallot.
   Villiin laumaanliittynyt nuori hurjakoiranaaras Myrsky osoittaa kiperissä paikoissa ennennäkemätöntä rohkeutta. Myös Lykky yrittää suojella ystäviään parhaansa mukaan, mutta häntä ovat alkaneet häiritä karmivan todentuntuiset näyt lähestyvästä taistelusta, Koiramyrskystä.

Rannaton järvi on Erin Hunterin kirjoittaman Selviytyjät sarjan viides ja samalla toiseksi viimeinen osa. Pelko lähestyvästä Koiramyrskystä on käsin kosketeltavaa, eikä pahamaineisten hurjakoirien jengi ainakaan helpota villin lauman elämää. Laumalle paljastuu vihdoin Alfan todellinen luonne ja koko lauma joutuukin kokemaan täysin uudet tuulet.

Kirjassa oli paljon tapahtumia, mutta jotenkin ne jäivät kovin vaisuiksi ja vähän varjoon. Vasta kirjan lopussa alkoi jännitys tiivistyä ja tapahtua oikein toden teolla, kun Alfan petturuus paljastui ja villi lauma joutui hurjakoirien armoille. Kirja ei yltänyt ihan edeltäjiensä tasolle ja tuntui välillä vähän pitkäveteiseltä.

Viimeisessä osassa odotan miten koirien käy, palaavatko ihmiset ja pysyykö lauma yhtenäisenä vai lähteekö osa entisistä hihnakoirista takaisin vanhaan elämäänsä. Ja mikä todella on Lykyn unissa seikkaillut Koiramyrsky.

Alkuperäinen nimi: The endless lake, 2014
Arvosana: 3
Sivut: 239

Jalava, 2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti