maanantai 27. maaliskuuta 2017

Rick Yancey - Viimeinen tähti

Ne ovat Maan päällä, ne ovat avaruudessa, ne eivät ole missään. Ne haluavat anastaa maapallon, ne haluavat antaa sen meille. Ne tulivat tuhoamaan meidän, ne tulivat pelastamaan meidät. Näiden arvoitusten takana piilee kuitenkin yksi totuus: Cassie Sullivania on petetty. Niin on myös Hakaa, Zombia, Nugettia ja kaikkia planeettamme yli seitsemää miljardia entistä asukasta. Ensin heidät pettivät Toiset ja nyt me itse. Kun Maan kohtalon hetki koittaa, ihmiskunnan viimeisten selviytyjien on tehtävä päätös: onko tärkeämpää pelastaa itsensä - vai se, mikä meistä tekee ihmisiä?

Viimeinen tähti on trilleritrilogian päätösosa, joka ei oikein päässyt mielestäni loistamaan kahden edeltäjänsä rinnalla. Alku tuntui jotenkin todella tahmealta, eikä juoni juurikaan päässyt kukoistamaan, loppua kohti mieleni kuitenkin muuttui kun kirja sai muutamia yllättäviä käänteitä, puhumattakaan kirjan lopusta jota en osannut lainkaan odottaa.

Hahmot tuntuivat jotenkin taantuneen, myös jatkuvat tappelut hahmojen kesken ja heidän rääväsuunsa eivät säväyttäneet. Silti olin kuitenkin vähän surullinen yhden suosikkihahmoni ja ei-niin-suosikkihahmoni Hakan kohtaloista, kumpa ne olisivatkin menneet toisinpäin, eikä Cassie olisi jäänyt loistamaan tähtenä taivaalle. Cassie sai kuitenkin lopulta kostonsa, vaikkei se lopettanutkaan sotaa.

Kirjasarjan koko idea oli mielestäni todella hyvä ja erilainen. En vain osaa oikein sanoa olenko tyytyväinen lopputulokseen vai en. Tavallaan kirja loppui juuri oikein, mutta tavallaan jäin myös kaipaamaan jotain lisää.


Alkuperäinen nimi: The last star, 2016
Arvosana: 3,5
Sivut: 316
WSOY, 2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti