torstai 6. huhtikuuta 2017

Cassandra Clare - Langenneiden enkelten kaupunki

Sota on ohi, ja Clary Fray on palannut New Yorkiin. Hän harjoittelee ahkerasti tullakseen Varjometsästäjäksi, ja Jacesta on vihdoin tullut virallisesti hänen poikaystävänsä. Mutta sitten joku alkaa murhata Valentinen joukkoihin kuuluvia Varjometsästäjiä, ja uhkana on uusi sota. Lisäksi Clary sysää liikkeelle tapahtumaketjun, jonka vuoksi hän voi menettää kaiken mitä rakastaa, myös Jacen.

Edellisen osan lukemisesta on vierähtänyt jo tovi. Nyt olen ollut niin syventynyt Netflixiltä tulleeseen Shadowhunters sarjaan, että mielenkiinto heräsi taas lukea kirjasarja loppuun.

Clary ja Jace ovat vihdoin saaneet toisensa, mutta kohtalo ei päästäkään heitä tällä kertaa ihan helpolla, vaan oven takana kolkuttaa jälleen uusi ongelma kun kaikkien demonien äiti vetelee Jacea naruista kuin marionettia.

Kirja tuntui paikka paikoin vähän junnaavan paikoillaan, mutta starttasi kuitenkin aina uudelleen. Kirjan ehdoton kohokohta oli loppupuoli, kun alkoi tapahtua oikein rytinällä ja koko juoni alkoi avautua paremmin. Kirja loppuikin niin jännään kohtaan että seuraava osa on vaan pakko taas kahmaista. Langenneiden enkelten kaupunki on kuitenkin ehdottomasti Varjojen kaupungit -sarjan heikoin lenkki tähän astisista lukemistani osista, toivottavasti seuraava osa ei jää tämän tasolle, vaan nousee jälleen yläpuolelle.


Alkuperäinen nimi: City on fallen angels, 2011
Arvosana: 3
Sivut: 391
Otava, 2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti