torstai 27. lokakuuta 2016

K. K. Alongi - Kevätuhrit

15-vuotias Jade herää metrossa Sörnäisissä keskellä pimeyttä. Pian paljastuu karmea totuus: kaikki muut ympärillä ovat kuolleet. Joukko muita nuoria kohtaa saman kauheuden eri puolilla kaupunkia. Sattuma heittää heidät yhteen, ja he aloittavat matkankohti tuntematonta maailmassa, jossa mikään ei ole niin kuin ennen.

Kevätuhrit on K. K. Alongin esikoisteos ja se aloittaa samannimisen kirjatrilogian. Ensimmäinen osa pursuaa jännitystä ja piti minut otteessaan ensimmäisestä sivusta aivan viimeiseen sivuun asti. Pidän paljon kirjan juonesta, joka on yhtenäinen ja mukaansatempaava ja tuntuu täydelliseltä juuri sellaisenaan. Mukaan mahtuu odottamattomia käänteitä ja paljon kutkuttavia tilanteita, pientä nuorten joukkoa uhkaa jatkuvasti monenlaiset vaarat: ruoan ja juoman loppuminen, puhumattakaan aggressiivisiksi ja verenhimoisiksi muuttuneista ihmisistä ja eläimistä.

Kirjan hahmot ovat kaikki luonteeltaan ja ajatusmaailmaltaan vähän erilaisia, mutta kaikki ovat kuitenkin uskottavia ja heihin on helppo samaistua. Odotan innolla seuraavaa osaa ja lisätietoa kuolemanaallosta, mikä sen on aiheuttanut? Miksi osa ihmisistä ja eläimistä jäivät henkiin muuttuneina tai ei? Toivon todella että se yltää ensimmäisen osan tasolle. Ehdottomasti yksi parhaimmista kirjoista, jonka olen hetkeen lukenut.
Arvosana: 5
Sivut: 303
Otava, 2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti