maanantai 10. lokakuuta 2016

Erin Hunter - Tähtiyö

Soturikissaklaanit ovat pitkän taivalluksensa jälkeen viimein löytäneet paikan johon asettua asumaan. Kissat ryhtyvät etsimään klaaneilleen leirejä ja perustamaan reviirejä. Kaikkein tärkeintä olisi löytää vastine Kuukivelle - paikka, jossa klaanit saavat yhteyden Tähtiklaaniin. Moni hautoo kuitenkin pahaenteisiä suunnitelmia. Kuka voittaa Tuuliklaanin valtataistelun? Mitä tapahtuu Vatukkakynnen ja Haukkahallan välillä? Mitä Myrskyklaanin nuoren parantajan Lehtitassun kauhistuttava enneuni merkitsee? Kissat alkavat ymmärtää, että uusilla reviireillä vaanivat ulkopuoliset uhat eivät ehkä olekaan yhtä vaarallisia kuin klaanien sisäiset.

Soturikissojen Uusi profetia jatkuu sarjan neljännellä osalla Tähtiyöllä. Mielestäni tästäkin osasta puuttui menoa ja meininkiä edeltäjänsä tapaan ja kaikki tapahtumat tulivat vasta kirjan viimeisillä sivuilla. Kirja tarjosi kuitenkin taas jotain uutta ja odottamatonta, miten mahtaa käydä Lehtilammen ja Varissulan orastavan kielletyn rakkauden? Odotin myös että ennustuksesta olisi tullut jotain pientä vihjettä, mutta se oli jätetty vielä pimentoon tässä osassa, ehkä siihen päästään käsiksi seuraavassa osassa. Odotan myös Harmaaraidan kohtalon ratkeamista, minne karvapallo on oikein joutunut. Kertojana toimivat tällä kertaa Vatukkakynsi ja parantajanimensä saanut Lehtilampi.

Kirja on kaiken kaikkiaan viihdyttävää luettavaa ja menee mukavasti eteenpäin, huolimatta jännityksen puutteesta. Seuraavaa osaa mielenkiinnolla odottaessa. Soturikissat sopivat aiheestaan huolimatta sekä nuorille, että aikuisillekin ja suosittelenkin tutustumaan sarjan aivan ensimmäiseen osaan nimeltä Villiin luontoon.


Alkuperäinen nimi: Starlight, 2006
Arvosana: 3,5
Sivut: 300
Art house, 2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti