perjantai 21. lokakuuta 2016

Jo Nesbø - Verta lumella 1

Oslolainen Olav on Daniel Foffmannin asiainhoitaja. Hoffmannin pääasialliset elinkeinot ovat huumekauppa ja prostituutio. Olav ei käsittele huumeita eikä sekaannu parittamiseen. Hän on sellaiseen aivan liian heikko ja herkkäluontoinen. Hänen asianaan on hoitaa kappaleita. Tämän keikan pitäisi näyttää asuntomurrolta. Kappale pitäisi hoitaa Hoffmannin kotona. Liikutaan vaarallisilla vesillä. Yksityisalueella. Lähestytään hetkeä, jolloin keikan kohteena oleva ihminen alkaa ymmärtää elämän rajallisuuden. Hänen asiaansa hoidetaan, hänestä tulee Olavin kappale. Tänä jouluna lumi on punaista.

Vihdoinkin sain tämän teoksen kääsiini. Aina kirjastossa käydessä on kirja ollut lainassa, tällä kertaa ei. En ole aikaisemmin lukenut yhtään Nesbøn teosta ja olen lukenut tästä kirjasta niin paljon negatiivista palautetta että pelkäsin sen vaikuttavan kirjan lukemiseen, mutta toisin kävi. Itse ainakin pidin teoksesta ja sen erilaisuudesta ja helppoudesta. Kirjan kerronta tapahtuu palkkamurhaaja Olavin näkökulmasta, mikä on mielestäni todella toimiva ja erilainen. Teksti meni vauhdikkaasti eteenpäin, eikä sisältänyt turhia jorinoita. Juoni itsessään oli alusta loppuun tasaisen kutkuttava ja viihdyttävä. Hyväsydämmisyys ei tällä kertaa kannattanut ja kirjan loppu olikin yllättävä enkä osannut itse ollenkaan odottaa kyseistä loppua.

Päähenkilöä pidettiin vähän mysteerimiehenä, eikä hänen ulkonäköäänkään paljastettu kuin vasta kirjan lopussa. Maria jäi kirjan lopussa vähän mietityttämään ja loppu hänen kohdaltaan ei auennut itselleni ihan kokonaan.

Kirjasta on tehty myös toinen osa Verta lumella 2, jossa päähenkilönä toimii yksi Kalastajan alaisista.Alkuperäinen nimi: Blood on snow, 2015
Arvosana: 4
Sivut: 195
Johnny Kniga, 2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti