keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Kiersten White - Yliluonnollisesti

Evie on vihdoinkin saanut sen elämän, josta hän on haaveillut. Järkytyksekseen hän kuitenkin huomaa, että tavallinen elämä voi olla - ja usein onkin - aika tylsää. Juuri kun Evie alkaa kaivata aikoja Kansainvälisen paranormaalien hallintaviraston leivissä, hän saa mahdollisuuden palata töihin. Vaan kun yksi tehtävä toisensa jälkeen epäonnistuu, Evie alkaa epäillä koko touhun järkevyyttä. Kun kaiken lisäksi Evien ex-poikaystävä Reth ilmestyy paikalle kertomaan järkyttäviä paljastuksia Evien menneisyydestä, Evielle valkenee, että alkamassa on taistelu, joka saattaa syöstä koko maailman kaaokseen. Ja taistelun kohteena on Evie itse.

Paranormaali -sarjan toinen osa Yliluonnollisesti ei aivan yltänyt aloitusosan tasolle jännityksensä puolesta. Alku tuntui ensin vähän takkuavan, mutta juoni lähti kuitenkin luijaamaan ja loppu olikin jo yhtä jännitystä. Pelkäsin Lendin ja Evien riidan pilaavan koko kirjan, ettei koko kirjassa vatvottaisi enää mitään muuta, mutta näin ei onneksi ollut, vaan kirjoittaja antoi lukijalle paljon muutakin kun riidan vatvomista ja surkuttelua. Kirjan loppu jäi vähän harmittamaan, tai Evien jumiutuminen keijupolulle, miten hän pääsi sieltä niin nopeasti pois eikä kohtausta sen enempää dramatisoitu.

White onnistui luomaan tähänkin teokseen mitä omituisimpia olentoja sammakkonaisista hyljekansoihin ja on jännää päästä lukemaan seuraavassa osassa mitä näillä on Evien päänmenoksi oikein meneillään. Uusi tuttavuus Jack on myös mielenkiintoinen persoona ja olisin toivonut tämän olevan positiivisesti mukana myös seuraavassa osassa, mutta näin tuskin tulee olemaan.


Alkuperäinen nimi: Supernaturally, 2011
Arvosana: 4
Sivut: 227
Gummerus, 2012

2 kommenttia:

  1. Jännä löytö. Kiersten Whitea en olekaan lukenut. Luen muun ohessa fantasiaa ja paranormaalia fantasiaa. Kerään Charlene Harrista itselleni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä lukemaan jos fantasiasta tykkää, on kevyttä ja mukavaa luettavaa. :)

      Poista