perjantai 14. lokakuuta 2016

Kiersten White - Paranormaali

Kuusitoistavuotias Evie on aina pitänyt itseään ihan tavallisena nuorena - huolimatta siitä, että hän työskentelee Kansainvälisen paranormaalien hallintaviraston leivissä, hänen ex-poikaystävänsä on keiju, hän on kovaa vauhtia retkahtamassa muodonmuuttajaan ja on kenties ainoa ihminen, joka näkee paranormaalien olentojen lumouksen läpi. Kaiken lisäksi Evie saattaa olla muinaisen, kaikkien yliluonnollisten olentojen tuhoa povaavan ennustuksen keskiössä. Se siitä normaalista.

Tämäkin kirja on pölyttynyt kirjahyllylläni useamman vuoden ja nyt päätin tarttua kyseiseen teokseen. Paranormaali aloittaa samannimisen fantasiatrilogian.

Kiersten White on onnistunut luomaan piristävää vaihtelua yliluonnollisten olentojen maailmaan ja keksinyt aivan toisenlaisen tarinan. Kirjan juoni on mukaansatempaava ja innostaa erilaisuutensa takia lukemaan kirjan vauhdilla loppuun.

Myös kirjan hahmot ovat onnistuneita ja mielenkiintoisia. Evie haluaisi kovasti olla samanlainen nuori tyttö kuin normaalit teinitytöt kaikkine ongelmineen, mutta hän ei kuitenkaan sitä ole. Kaikki kuitenkin muuttuu kun Evie tapaa salaperäisen komistuksen ja tunteet alkavat käydä kuumina molemmin puolin. Yliluonnolliset olennot kuten vampyyrit ja ihmissudet sekä varsinkin keijut saavat myös uusia piirteitä ja näkökulmia.


Alkuperäinen nimi: Paranormalcy, 2010
Arvosana: 4,5
Sivut: 339
Gummerus, 2011

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti