maanantai 24. lokakuuta 2016

Charlaine Harris - Salaisuuksia haudan takaa

Harper Connelly on viimein saanut elämänsä mallilleen. Hän ansaitsee elantonsa auttamalla ihmisiä, ja hänellä on poikaystävä - hänen velipuolensa Tolliver. Kaikki suistuu kuitenkin raiteiltaan, kun Tolliverin narkkari-isä palaa vankilasta anellen anteeksiantoa ja poliisi kertoo, että Harperin kauan sitten kadonneesta siskosta Cameronista on tehty havainto. Niinpä Harperin elämä palaa jälleen tuttuihin, kiemuraisiin uomiinsa. Hän ei olisi kuitenkaan koskaan osannut aavistaa, että joutuisi todistamaan, kun hänet luodin tieltä pelastanut poliisi kuolee. Harper tietää, kuinka löydetään kuolleiden ruumiit, mutta nyt joku haluaa tehdä myös hänestä sellaisen.

Harper Connelly -sarjan viimeinen osa ilahduttaa jälleen jännittävillä juonenkäänteillä ja mukaansatempaavalla tarinalla. Harper saa tietää kammottavia totuuksia perheestään ja vihdoinkin hän saa päätöksen myös siskonsa Cameronin katoamiselle. Siskon katoaminen on ollut niin paljon kirjoissa esillä että olisin halunnut vähän jotain erilaista ja täysin odottamatonta sen saralla, nyt lopputulos ei tullut niin kauheana yllätyksenä, vaan myös tämä kyseinen vaihtoehto välähti mielessäni useaankin otteeseen.

En vieläkään täydellisesti sulata Harperin ja Tolliverin suhdetta, olisin ollut paljon tyytyväisempi Harperin ja Manfredin suhteeseen, tietenkin ilman mitään parisuhdedraamoja jotka eivät oikein tälle sarjalle sovi.

Kaiken kaikkiaan pidin Harrisin kirjoittamasta sarjasta. Se toi dekkarimaisilla piirteillään erilaista särmikkyytä fantasiakirjojen maailmaan.Alkuperäinen nimi: Grave secret, 2009
Arvosana: 3,5
Sivut: 303

Gummerus, 2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti