torstai 4. joulukuuta 2014

Lene Kaaberbøl - Näkijän tytär
Julkaisuvuosi: 2005
Sivumäärä: 218
Kustantaja: Otava
ISBN: 951-1-20134-4Takakansi kertoo:

Kukaan kylän lapsista ei halua katsoa Näkijän tytärtä silmiin, sillä Dina pystyy näkemään heidän synkimmätkin salaisuutensa ja häpeän aiheensa. Mutta kun Dinan äiti kutsutaan Dunarkin linnoitukseen selvittämään kauhean veriteon tekijää, ei edes Dina aavista, että kyseessä on ansa. Taistellessaan äitinsä pelastamiseksi Dina saa huomata, että on ainakin kaksi joita Näkijän katse ei hätkähdytä: julma Drakan ja linnaa vartioivat lohikäärmeet.

Arvostelijan mielipide:

Näkijän tytär on neliosaisen Näkijän kirja -kirjasarjan ensimmäinen osa. Se kertoo Näkijän tyttärestä Dinasta ja hänen kamppailustaan Näkijänä. Dinan äiti lähtee Dunarkiin tutkimaan raakoja murhia, ja pian salaperäinen Drakan hakee hänet auttamaan äitiään. Dinalle kuitenkin selviää, ettei äiti ole kutsunut lastaan mukaan. Dina joutuu viettämään yön murhaajaksi väitetyn Nicon kanssa ja pian Dina huomaa ettei kaikki ole sitä miltä näyttää. Hän saa myös huomata äitinsä kadonneen ja pian hän joutuu vaaralliselle pakomatkalle ja tekemään kaikkensa pelastaakseen äitinsä lohikäärmeen hampailta.

Kirja on juoneltaan suht' mielenkiintoinen ja sisältää paljon juonenkäänteitä, joskin se on melko ennalta-arvattava joiltain osin. Juoni kulkee sujuvasti eteenpäin ja lukemisen aloitettuani en olisi millään malttanut laskea kirjaa käsistäni, sen verran mielenkiintoiseksi alkoi juoni kehkeytyä lukemisen edetessä. Hyvää maustetta kirjaan antavat verenhimoiset lohikäärmeet.

Hahmot ovat mielestäni hyvin onnistuneita ja mielenkiintoisiakin. Joskin Dinasta on tehty ikäänsä nähden vähän liian aikuismainen paikkapaikoin, aluksi vaikutti lapselliselta, mutta käsitys sai täyskäänteen juonen edetessä. Kirjan alussa tuntui tulevan heti niin paljon kyläläisten nimiä esiin, ettei millään voinut muistaa kaikkia, mutta onneksi näillä ei ollut kuitenkaan mitään merkitystä tämän kirjan juonessa. Tärkeämmät henkilöt ilmestyvät vasta myöhemmässä vaiheessa.

Kirjasarjasta on tosiaan ilmestynyt yhteensä neljä osaa ja ajattelin kyllä nämä kaikki ahmia jossain välissä, sen verran mielenkiintoiselta tämä kirja vaikutti ja jäis sen verran kesken. Tosin kirja ei jäänyt mitenkään jännittävään kohtaan, mutta oman mielenrauhani kannalta haluan tietää mitä kolme muuta kirjaa pitävät sisällään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti