perjantai 5. joulukuuta 2014

Hellevi Salminen - Hello, I love you
Julkaisuvuosi: 2013
Sivumäärä: 126
Kustantaja: OtavaTakakansi kertoo:

Kolmiodraama: tyttö ja kaksi poikaa. Yhtälö, jonka ratkaisua joidenkuiden on vaikea hyväksyä.

Arvostelijan mielipide:

Kirja kertoo nuorten kolmiodraamasta, jossa on osallisina yksi tyttö ja kaksi poikaa. Luukas ja Emmi ovat aina olleet parhaat kaverit, nyt Emmistä on kasvanut kaunis nuori tyttö, mutta Luukas ei huomaa häntä tavalla, jolla Emmi haluaisi. Luukas huomaa vain ranskalaisen Danielin, joka on myös varsin kiinnostunut Luukaksesta. Luukas ei kuitenkaan aluksi halua hyväksyä itseään sellaisena kuin on.

Hellevi Salminen on kirjoittama kirja on juuri nyt varsin ajankohtainen. Kirja kertoo homoseksuaalisuudesta ja sen vaikeuksista. Nuori Luukas pelkää mitä muut ajattelevat hänen suuntautumisestaan, varsinkin hänen oma isäns. Luukas ei kuitenkaan voi tunteilleen mitään ja antaa palaa.

Kirjassa esiintyy yleisimpiä ongelmia, jotka liittyvät homoseksuaalisuuteen. Miten läheiset reagoivat? Varsinkin omat vanhemmat? Tässä kirjassa tuo isän näkökanta tuli lopussa varsin selväksi, mitä mieltä hän on poikansa homoudesta. Olisi ollut kuitenkin mielenkiintoista lukea, mitä Luukas lopulta päätti tehdä ja alkoiko hänen isänsä tottua poikansa suuntautumiseen vai ei.

Kirjan kerrontatapa oli jotenkin vaisu. Välillä tuntui, kuin olisi lukunut ala-asteikäisen äidinkielen ainekirjoitusta "minä sanoin, hän sanoi, sitten tein näin". Aluksi meinasin jättää kirjan kesken juurikin tuon kirjoitustyylin takia, mutta juoni itsessään oli niin kiinnostava että päätin ahmaista kirjan kuitenkin kerta heitolla.

Kaiken kaikkiaan kirja oli siis positiivinen yllätys, mutta jätti tosiaan paljon kysymysmerkkejä leijumaan ympärilleni, kun en saanut kaikkiin kysymyksiin vastausta. Kirja vähän loppui keskeneräisesti, tai ehkä kirjoittaja halusi vaan antaa lukijoiden miettiä kirjalle omanlaisen lopun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti