tiistai 9. joulukuuta 2014

Emily Rodda - Hiljaiset metsät
Julkaisuvuosi: 2007
Sivumäärä: 155
Kustantaja: Tammi
Takakansi kertoo:

Varjojen valtias on vallannut Deltoran maan. Varjovartioita on jo joka kylässä. Ainoastaan Deltoran taikavyö voi pelastaa asukkaat, mutta siitä puuttuvat kaikki seitsemän jalokiveä. Kivet on kätketty valtakunnan vaarallisimmille seuduille. Lief ja Brada lähtevät etsimään vyöstä puuttuvia jalokiviä. Parivaljakon ensimmäinen tulikoe on uskaltautua pahamaineisiin Hiljaisiin metsiin, joista moni ei ole ehjin nahoin palannut.

Arvostelijan mielipide:

Emily Roddan kirjoittaman kahdeksanosaisen Deltoran vyö -kirjasarjan ensimmäinen osa kertoo, kuinka Varjojen valtias onnistuu valtaamaan Deltoran, kun kuninkaan leivissä on petturi, joka hajottaa kuningaskuntaa suojelevan Deltoran vyön ja lähettää seitsemän jalokiveä kuningaskunnan vaarallisimpiin kolkkiin. Kuudentoista vuoden kuluttua kuningaan ystävä Jarred kertoo pojalleen Liefille tapahtumista ja lähettää tämän etsimään kiviä yhdessä linnasta karanneen Bradan kanssa. Ensimmäinen etappi on Hiljaisissa metsissä, joista kukaan ei ole koskaan palannut takaisin.

Satuin vahingossa löytämään kirjastosta kyseisen kirjasarjan ja päätin ahmaista mukaani ensimmäisen osan. Olen positiivisesti yllättynyt ensimmäisen osan suhteen. Kerronta on sujuvaa ja ymmärrettävää, juonikin on todella kiinnostava ja pitää hyvin otteessaan. Kirjassa on kutkuttavaa jännitystä alusta loppuun asti ja janoan jo seuraavia osia.

Henkilöt ovat mielenkiintoisia ja aitoja, joskin osa on melko vaatimattomia. Pidin siitä että kumpaakaan päähenkilöistä ei ole tehty tyhmänrohkeiksi tai millään tavalla saa sellaista käsitystä heistä että voisvat valloittaa vaikka koko maailman, kuten monissa kirjoissa on käynyt. Kirjassa on mukana myös mielenkiintoisia otuksia, kuten nuo pelottavat örkit joita Hiljaisessa metsässä päähenkilöt saivat vastaansa. Jäin kuitenkin kaipaamaan vähän tarkempaa kuvausta varjovartoista. Ovatko ihan samanlaisia kuin normaalitkin ihmiset kun ei Jasminekaan ollut uskoa, että päähenkilöt eivät ole varjovartioita vai onko näillä mystisillä pahiksilla joitain eroavaisuuksia perus tallaajien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti