keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Jani Niipola - Duudsonit Härmästä Hollywoodiin
Julkaisuvuosi: 2014
Sivumäärä: 251
Kustantaja: WSOY

Takakansi kertoo:

Alussa oli suo, kuokka ja sohva, jota vedetään autolla. Duudsonit edustavat suomalaista hulluutta Hollywoodissa ja maailmanluokan viihdyttäjäasennetta Suomessa. Ensimmäistä kertaa Duudsonit kertovat itse, mihin suosio perustuu. Miten on mahdollista, että neljä poikaa Pohjanmaalta juontaa Music Televisionin palkintogaalaa kahdella mantereella, kuvaa elokuvaa Hollywoodissa ja astelee Pohjanmaan kansallispuvuissa itsenäisyyspäivän vastaanotolle?

Miten se ei olisi mahdollista! Jukka, Jarppi, Jarno ja HP ovat aina menneet läpi sieltä, missä aita on paksuin. Härmästä Hollywoodiin on Duudson-ryhmän rosoinen muotokuva ja heidän 15-vuotisen uransa ensimmäinen elämänkerta. Se on värikäs koko perheen perusteos, joka opettaa aikuisill kärsivällisyyttä ja lapsille unelmien toteuttamisen tärkeyttä. Sisulla ja kieli poskessa mikään ei ole mahdotonta.


Arvostelijan mielipide:

Duudsonit Härmästä Hollywoodiin kertoo Duudsonien taipaleesta. Miten neljästä nuoresta sällistä kasvaa koko kansan viihdyttäjiä, ja joiden päätähuumaavat temput yltävät jopa Suomen ulkopuolelle. Nyt Duudsonit kertovat elämästään ja pääsemme tutustumaan miehiin vähän syvemmin.

Aivan ensimmäiseksi täytyy nostaa kirjailijalle hattua, ei varmasti ole ollut ihan helpoimmasta päästä tämä keissi, kuten kirjailija itsekin kirjassaan kommentoi, koskaan ei tiedä mitä Duudsonit keksivät. Oli mahtavaa päästä lukemaan Duudsoneista ja heidän elämästään, saada lukea myös niitä vakavampia mietteitä mitä jätkien päässä liikkuu ja ketä Duudsonit oikeasti ovat. Duudsonit vaikuttavat olevan juurikin niin herttaisia ja tunteellisia, kuten Linnanahde Crewssä taannoin huomasimme.

Voin vain kuvitella millaista olisi ollut käydä Duudsonien kanssa koulua, yksikään päivä ei varmasti ole ollut kanssaoppineille tylsä. Duudsonit ovat alkaneet painottaa lähiaikoina enemmän koulukiusaamisen vastustamisen tärkeyttä ja se tulee ilmi myös tässä kirjassa. Duudsonit kävivät viime kuussa painottamassa tätä tärkeää asiaa myös omassa kotikaupungissani. Tästä kirjasta - kuten myös Duudsonien ohjelmista käy hyvin ilmi miten tiiviitä ja tärkeitä ystävyyssuhteet ovat Duudsoneille.

Kirja oli todellinen lukuelämys ja erittäin kiinnostava. Itse kun olen aina rakastanut Duudsonien hölmöilyjä, kuten myös uutta tunteellisempaa puolta, jota on nähty varsinkin Duudsonit tuli taloon -ohjelmassa. Teksti oli selkeää ja meni sujuvasti eteenpäin. Lukuelämyksestä teki vieläkin paremman tieto siitä, että kirjani alkusivuja tähdittävät jätkien nimmarit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti