perjantai 5. joulukuuta 2014

J.K. Rowling - Azkabanin vanki
Julkaisuvuosi: 2000
Sivumäärä: 456
Kustantaja: Tammi
ISBN: 951-31-1737-5


Takakansi kertoo:

Vaarallinen velho Sirius Musta on paennut Azkabanin vankilasta, mistä yksikään vanki ei ole koskaan ennen onnistunut pakenemaan. Sirius Musta on vuosia aiemmin tuomittu kolmentoista ihmisen murhasta, ja nyt hän on vapaalla jalalla. Kaikki merkit viittaavat siihen, että hän haluaa etsiä käsiinsä Harry Potterin. Taikaministeriö on valppaana, ja Tylypahkan velhojen ja noitien koulussa kiristetään turvatoimia. Koulun porteille värvätään vartioimaan Azkabanin vanginvartijat, kauhistuttavat ankeuttajat. Harry luottaa Tylypahkan muurien suojaan ja rehtori Dumbledoreen, mutta onko hän turvassa edes Tylypahkassa? Miksi Sirius Musta etsii juuri Harrya? Entä miksi ankeuttajien läsnäolo vaikuttaa Harryyn paljon voimakkaammin kuin muihin? Mysteeri johdattaa ystävykset Harryn, Ronin ja Hermionen uskomattoman lennokkaan seikkailun pyörteisiin.

Arvostelijan mielipide:

Kuuluisa Harry Potter jatkaa seikkailuaan tässä kirjasarjan vauhdikkaassa ja jännittävässä kolmannessa osassa. Harry Potter saa huomata ettei asiat ole aina kuten ihmiset luulevat, kun murhistaan kuuluisa Sirius Musta karkaa huippuvartioidusta Azkabanin vankilasta, josta kukaan muu ei ole koskaan karannut. Myös Hagridia onnistaa, kun hän pääsee opettamaan Tylypahkaan, kaikki ei kuitenkaan mene oppitunneilla ihan suunnitelmien mukaan ja Hagrid joutuu seuraamaan vierestä ystävänsä teurastusta.

Olen jälleen kerran positiivisesti yllättynyt J.K. Rowlingin uskomattomaan tapaan kirjoittaa kirjojaan ja hänen vauhdikkaasta mielikuvituksestaan. Juoni onnistui taas tempaisemaan minut mukaansa ja jännityskin oli paikka paikoin erittäin tiivistä. Kahdessa aiemmassa osassa on Voldemortkin piipahtanut aina kirjan lopussa ja oli vaihteeksi helpottavaa ettei kirja päättynyt tällä kertaa kamppailuun hänen kanssaan. Kirja oli myös jälleen kerran väritelty kaikenlaisilla mielenkiintoisilla otuksilla kuten selkäpiitä karmivilla ankeuttajilla, ylpeillä hevoskotkilla ja oudoilla fletkumadoilla.

Kirjassa oli paljon vauhdikkaita juonenkäänteitä, joita ei osannut odottaa. Esimerkkinä otettakoon pahamaineinen Sirius Musta, jonka uskoin alusta asti olevan se mitä hänen sanottiinkin olevan, loppu kuitenkin yllätti. Osissa kohdissa myös omatkin tunteet nousivat pintaan ja hahmot saivat minulta sääliä osakseen, varsinkin ressukka Hagrid, joka sai kuulla menettävänsä Hiinokan.

Kaikenkaikkiaan kirja oli siis positiivinen lukuelämys ja täydellistä jatkoa Harry Potter -sarjalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti