tiistai 10. maaliskuuta 2020

Sirpa Saarikoski: Kesä kasiysi

Kirjastoautoa ajava Kati ottaa tehtäväkseen hankkia työkaverilleen Mikalle tyttöystävän. Ja veikkei hän varsinaisesti etsikään itselleen miesseuraa, hän antaa lennossa puhelinnumeronsa Modern Talkingin Thomasin ja Dieterin risteymältä näyttävälle kaverille, johon törmää yöllä nakkikioskilla ravintolatanssien jälkeen. Kesän huippukohdaksi muodostuvat festarit, joille Kati onnistuu agiteeraamaan bussilastillisen kirjaston asiakkaita ja muutaman muun tutun. Ennen kuin festareille ylipäätään päästään, Kati joutuu tekemään joitain omaperäisiä järjestelyjä, mutta mitäpä tyttö ei tekisi repäisevän festarimeiningin takia. Ja perillä sitä vasta sattuu ja tapahtuu.

Pidin paljon kirjan ideasta ja teemasta, mutta jotenkin toteutus jäi ontumaan. Kirja on kepeää luettavaa, ehkä jopa liian kepeää omaan makuuni. Kirja on todella nopeatempoinen ja tapahtumat vilisevät nopeasti ohi.

Kirja antoi pieniä vihjeitä miten Katin ja Mikan tarina tulee päättymään, rivienvälistä ei ollut kovinkaan vaikea tajuta Mikan tunteita. Kirja oli pieni throwback omaan lapsuuteen, vaikka 90-luvun puolella olenkin syntynyt, on kuitenkin moni asia ollut samanlaista, mainittakoon nyt esimerkiksi lankapuhelimet, joiden vierellä sai aina päivystää jos odotti kaverin puhelua ja kirjastoauto, jota aina odotin saapuvaksi kun asuimme niin kaukana kirjastosta.


Arvosana: 2
Sivut: 176
Karisto, 2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti