keskiviikko 4. maaliskuuta 2020

Estelle Maskame: Tarvitsen

On kulunut vuosi siitä, kun 19-vuotias Eden Munro näki viimeksi Tyler Brucen: uuden velipuolensa... ja kielletyn rakkautensa. Eden ja Tyler päättivät tukahduttaa tunteensa ja lopettaa orastavan suhteensa perheidensä tähden. Jokin Edenissä kuitenkin läikähtää, kun Tyler kutsuu hänet kesäksi luokseen New Yorkiin - huolimatta siitä, että Eden on onnellinen uuden poikaystävänsä kanssa ja Tylerkin elää nyt uutta elämää.
Kesä kaksin kaukana perheistä ja ystävistä New Yorkin vastustamattomassa sykkeessä osoittaa, etteivät Eden ja Tyler ole päässeet yli toisistaan. Mutta voivatko he vastustaa kiusausta? Ja mitä seuraa, jos he antavat tunteilleen vallan ja uhmaavat kaikkia sääntöjä?

Tarvitsen on DIMILY trilogian toinen osa. Kirja ei yltänyt aivan ensimmäisen osan tasolle, mutta oli se kuitenkin viihdyttävää luettavaa, yllätin usein itseni hymyilemästä tai hörähtämästä kirjan tapahtumille ja Snaken hölmöille touhuille ja letkautuksille. Maisemat ovat vaihtuneet New Yorkiin, mutta pidin enemmän Kaliforniasta tapahtumapaikkana, mielestäni edellisessä kirjassa ympäristön kuvailut olivat parempia kuin tässä osassa. Teksti tuntui välillä ontuvan ja kirjailijan nuori ikä ja ajatusmaailma saattoivat hiukan näkyä tässä teoksessa.

Mitä päähenkilöön tulee, välillä tuntuu kuin hän olisi ollut aivan eri ihminen. Varsinkin järjetön mustasukkaisuus Tylerista oli välillä todella naurettavaa ja tyhmää. Tylerista pidän ihan yhtä paljon kuin aikaisemminkin. Uudet hahmot Snake ja Emily puolestaan, no Snake oli aivan huippu, kun taas Emily jäi vähän salaperäiseksi tytöksi. Tiffanin luonne ja hirvittävyys pääsi taas aivan uuteen ulottuvuuteen ja vihaan tätä hahmoa entistä enemmän.

Kirjan loppu vähän yllätti. Pari tuntuu soutavan ja huopaavan edes takaisin. Eden ei ole valmis kiellettyyn suhteeseen, sitten hän taas on ja taas ei ole, kun he lopulta saavat asian kakistettua ulos, on Tyler se joka karkaa. Odotan kuitenkin jo ahmaisevani viimeisenkin osan ja innolla odotan, millaisiin vaikeuksiin Eden ja Tyler joutuvat seuraavassa osassa ja miten heidän rakkaudelleen lopulta käy.


Alkuperäinen nimi: Did I mention I need you? 2015
Arvosana: 3½
Sivut: 384
Gummerus, 2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti