keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Stephen King - Carrie
Julkaisuvuosi: 1987
Sivumäärä: 206
Kustantaja: Tammi
ISBN: 951-30-6513-8


Takakansi kertoo:

Carrieta on sitten kiva kiusata - se on tuollainen ujo ja kömpelö, ei osaa edes kunnolla suuttua. Opettajat ovat tosi vittumaisia kun sekaantuvat asiaan. Sen joutuu Carrie vielä maksamaan - järjestetään sille joku mahtava pila, niin etttä koko kaupunki saa nauraa.

Mutta eivätpä tiedä Carrien koulutoverit, kenen kanssa ovat tekemisissä. Carrie ei olekaan ihan tavallinen tyttö, vaikka siltä näyttää. Hänellä on hallussaan hyvin erikoinen kyky: pelkän ajatuksen voimalla hän voi saada aikaan katastrofeja, muuttaa koko maailman painajaiseksi. Se on aivan erinomainen koston apuväline. Ja eräänä kauniina kevätiltana, josta on vähällä tulla hänen elämänsä onnellisin, hän päästää sen valloilleen...
 
Arvostelijan mielipide:

Ei todellakaan sieltä parhaimmasta päästä Kingin teoksista. Juoni oli tökkivä, eikä kirjassa tapahtunut mitään mielenkiintoista, vasta kun ihan viimeisillä sivuilla. Teksti oli melko sekavaa, koska kertoja vaihtui kokoajan ihan keskenkaiken. Lukemisesta teki myös hankalaa, kun juonen joukkoon oli laitettu otteita kirjoista ja lehtileikkeistä, välillä taas hypättiin yht'äkkiä kesken lauseen menneisyyteen. Kirjasta teki myös sekavan nuo suluissa olevat hahmojen ajatukset, joita kirjassa oli vähän väliä, niissä ajatuksissa ei tuntunut välillä olevan mitään järkeä ja ne keskeyttivät tekstin, kun oli laitettu keskelle lausetta.

Hahmot olivat myös jotenkin keskeneräisiä, ja niiden esittelyt vain vilisivät silmissä, eikä kenestäkään jäänyt erityisesti mitään tunteita tai luonteenpiirteitä mieleen. Carrien äidin uskonnollisuus alkoi myös mennä hiukan yli, aluksi se oli ihan huvittavaa ja mielenkiintoista luettavaa, mutta kirjan lopulla sekin vaan lopahti.

Se että juoni tökki, teki tästä kirjasta kokonaisuudessaan melko laimean. Kirja ei nostattanut missään vaiheessa kylmiä väreitä, eikä saanut oikeastaan minkäänlaisia tuntemuksiakaan aikaan. Kirja on siis Kingin esikoisteos, eikä todellakaan sieltä parhaimmasta päästä. Suosittelen aloittamaan Kingin lukemisen jostakin toisesta teoksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti