maanantai 24. helmikuuta 2014

Mia Vänskä - Saattaja
Julkaisuvuosi: 2011
Sivumäärä: 308
Kustantaja: Atena
ISBN: 978-951-796-764-8Takakansi kertoo:

Kaikki alkoi kun Lilja palasi entiseen kotitaloonsa. Kellarin valot räpsyivät ja keskelle lattiaa ilmestyi yhä uudelleen tyhjäsä lätäkkö. Talon edelliset asukkaat olivat muuttaneet nopeasti, kuin pakoon. Kun naapurin vanha nainen puukotetaan raa'asti ja Liljan äiti löytyy kellarista koomaan vajonneena, Liljan omituiset lapsuusmuistot ja painajaiset alkavat loksahdella yhteen: Liljalla on erityislaatuinen kyky, jota hänen odotetaan käyttävän.

Lila kamppailee epäilystensä kanssa mutta ymmärtää lopulta, että talon järkyttävät tapahtumat liittyvät kammottavalla tavalla häneen itseensä - ja hän voi vaikuttaa niihin. Lilja yrittää työntää tehtävän mielestään, mutta hänen on kohdattava vastuunsa ja astuttava maailmaan, jonka hän tuntee vain vanhoista taruista.

 
Arvostelijan mielipide:

Ensimmäinen kirja jonka olen Mia Vänskältä lukenut, ja itse ainakin pidin todella paljon tästä hänen esikoisteoksestaan. Pidin kirjan ideasta ja juonesta, juoni kulki myös sujuvasti eteenpäin ja teksti oli ymmärrettävää. Kirja piti myös hyvin otteessaan loppuun asti, kirjan alussa annettiin niin paljon miettimisen kohteita ja niihin sai vastaukset vasta ihan kirjan lopulla.

Kirjan tapahtumia kuvataan hyvin ja selkeästi, pystyin hyvin kuvittelemaan itseni kirjan tapahtumiin, tapahtumat oli myös realistisen tuntuisia ja kaikki oli selitetty loogisesti - myös ne fiktiot.

Olisin toisaalta toivonut juoneen vähän enemmän kauhua ja selkäpiitä karmivia kohtauksia, nyt kirja meni mielestäni enemmän jännityksen kuin kauhun puolelle.

Hahmot olivat kaikki mielestäni aidon tuntuisia ja kiinnostavia, vaikkakin kaikki vaikuttivat iältään nuoremmilta kuin oikeasti olivatkaan. Kirjassa oli monia tunteita herättäviäkin kohtia, kuten Liljan äidin kuolema ja Juliuksen pojan kuolema.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti