maanantai 10. helmikuuta 2014

Marilyn Kaye - Parempi myöhään kuin ei milloinkaan
Kirjasarja: Valitut (osa 2/6)
Julkaisuvuosi: 2010
Sivumäärä: 234
Kustantaja: WSOY
ISBN: 978-951-0-36562-5


Takakansi kertoo:

Jennalla on salaisuus. Hän on yksi valituista. Eikä hän ole suinkaan ainoa...
Kovanaamainen goottityttö Jenna Kelley haaveilee salaa kavereiltaan tuiki tavallisesta perhe-elämästä ja kunnollisista vanhemmista. Kun hänen äitinsä joutuu katkaisuhoitoon, kauan sitten kadonnut isä ilmaantuu yllättäen perhekuvioihin. Onko parempaa tulevaisuutta lupaileva isä liian hyvää ollakseen totta?

Vaikka Jenna tavallisesti pystyy lukemaan kenen tahansa ajatuksia, isä on aina vain täysi mysteeri. Voiko tähän tyhjästä putkahtaneeseen muukalaiseen luottaa ensinkään?

 
Arvostelijan mielipide:

Pidin tästä kirjasta jopa enemmän kuin ensimmäisestä. Juoni kulki sujuvasti, vaikka olikin paikka paikoin hieman ennalta-arvattava. Oli mielenkiintoinen käänne, kun Amanda siirtyikin pojan ruumiiseen ja pääsi tutustumaan tämän erikoiseen lahjaan.

Henkilöt ovat tässäkin kirjassa onnistuneet, kaikki tuntuvat olevan luonteeltaan luonnollisia, sellaisia kuin teinit yleensä ovatkin, sellaisia kuin itsekin olen joskus ollut. Amandan luonnekin alkoi kirjan lopussa muuttua miellyttävämmäksi, enemmän aikuismaisemmaksi. Odotan innolla pystyykö hän pitämään uuden minänsä myös seuraavassa kirjassa korkealla.

Pidän myös tämän osan ideasta ja siitä, kuinka kirjassa käsitellään teinien normaalia koulu-/perhe-elämää, sellaisena kuin se onkin, kaikkine valtataisteluineen ja kaveriongelmineen. Kirja on myös hyvää vaihtelua, mikäli on lukenut yllinkyllin teinien rakkausongelmista, tässä kun niitä ei ole oikeastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti