perjantai 14. helmikuuta 2014

Marilyn Kaye - Tänään täällä, huomenna poissa
Kirjasarja: Valitut (osa 3/6)
Julkaisuvuosi:2011
Sivumäärä: 221
Kustantaja: WSOY
ISBN: 978-951-0-37968-4


Takakansi kertoo:

Emily Sanders ei suinkaan ole vihainen äidilleen, joka ei ymmärrä hänen poikkeuksellista kykyään - eihän Emily osaa käsitellä taitoaan kunnolla itsekään. Tulevien tapahtumien näkeminen saattoi olla hyväkin juttu, mutta Emilylle siitä oli koitunut toistaiseksi lähinnä vain harmia.

Kun Carter katoaa ja kahden muunkin erikoisluokan oppilaan kohtalo herättää hämmennystä, ärsyttävän itsetietoinen Amanda laittaa epävarman Emilyn kyvyt koetukselle. Kuka katoaisi seuraavaksi?


Oudon sähköpostiviestin saatuaan Emily on tiukan paikan edessä: onko kyky nähdä tulevaisuuteen lahja vaiko kirous?
 
Arvostelijan mielipide:

Juoni jäi oikein kutkuttavaan kohtaan kirjan lopussa ja mystinen Madame herätti taas uusia kysymyksiä, samoin kuin puhumaton Carter. Nyt harmittaa oikein kunnolla, ettei seuraavaa osaa ole ainakaan vielä suomennettu, ehkä täytyy jossain vaiheessa ryhdistäytyä ja koittaa saada englannin kielisestä teoksesta jotain tolkkua.

Kirjan juoneen olisin toivonut enemmän hurjempia käänteitä ja etenkin ilkeitä kidnappaajia, toki kirja on suunnattu vähän nuoremmille lukijoille, joten ei se voisikaan olla kovin raaka.

Hahmot olivat jälleen kerran onnistuneita ja kuvasivat hyvin nykyajankin teinejä, kuinka suosio on kaikki kaikessa. Amanda oli jäänyt yllättävän pieneen osaan, oli kuitenkin niinkin isossa osassa edellisissä osissa. Emily vaikuttaa ehkä vähän tylsältä ja pinnalliselta tyypiltä, nyt kun hänestä sai lukea oikein olan takaa tässä osassa. Sarah vaikuttaa myös hieman mystiseltä, kiinnostaisi tietää miksei Sarah halua käyttää omaa kykyään ollenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti