maanantai 25. syyskuuta 2017

Sara Shepard - Kieroutunut

A:n pelottavat viestit tyrehtyivät jo vuosi sitten, kun Alison DiLaurentisin katoaminen lopulta selvisi. Aria, Spencer, Hanna ja Emily ovat lukion viimeisellä luokalla ja vanhempia, mutta eivät viisaampia. Pakkaa sekoittaa vielä Arian poikaystävän kotiin muuttanut blondi, suomalainen vaihto-oppilas!
Valehtelevilla viettelijöillä on enemmän salaisuuksia kuin koskaan - kieroutuneita salaisuuksia, jotka vaarantavat heidän huolella rakentamansa uuden, paremman elämän. Erityisesti he haluavat unohtaa edellisen kevään matkan Jamaikalle, missä he tekivät jotain anteeksiantamatonta.
Tytöt yrittävät epätoivoisesti unohtaa kohtalokkaan yön, mutta minä näin kaiken. Ja heidän luulisi jo tietävän, että kaikki salaisuudet paljastuvat... aikanaan. -A

Kieroutunut jatkaa Valehtelevien viettelijöiden sarjaa sen yhdeksäntenä osana. Viime kirjan lopussa tytöt vannoivat olevansa taas parhaita kavereita, mutta Jamaika reissun jälkeen kaikki on taas toisin, kun nämä neljä tyttöä tekivät jotain kamalaa ja peruuttamatonta. Emily tapaa naapuruston uuden tytön ja heistä tulee ystäviä, kunnes tytön isä pilaa kaiken ja Chloe syyttää kaikesta Emilyä. Arian ja Noelin rakkaus puolestaan kukoistaa, mutta kaikki tuntuu menevän pieleen kun Noelin luo muuttaa vaihto-oppilaana suomalainen kaunotar, joka on päättänyt saada Noelin itselleen. Spencer tapaa uudet sisaruspuolensa ja ihastuu tulevaan veljeensä, mutta tietenkin Spencer onnistuu ryssimään heidän välinsä ja samalla koko tuleva liitto tuntuu olevan vaakalaudalla. Hannan ja Miken tiet erkanevat, kun Hanna tarttuu saamaansa tilaisuuten toimia mallina, kaikki ei tietenkään suju suunnitelmien mukaan ja pian vaarassa on Hannan isän koko poliittinen ura. Puhumattakaan A:sta joka aikoo jälleen tehdä paluun.

Shepard onnistuu jälleen tuomaan sarjaan jotain uutta ja mielenkiintoista ja saa jo odottamaan seuraavan osan haalimista. Odotan mielenkiinnolla erityisesti Arian ja Noelin tulevaisuutta, joka ei tällä hetkellä vaikuta kovinkaan valoisalta. Hannan osuudet jäivät puolestaan jotenkin laimeiksi, eikä neidin elämä säväyttänyt läheskään niin paljoa kuin muiden, Hannan itsekeskeisyydellä saattaa olla osuutta asiaan. Loppu on todella kutkuttava ja jään mielenkiinnolla odottamaan mitä A:lla on tarjota tyttöjen päänmenoksi.

Alkuperäinen nimi: Twisted, 2011
Arvosana: 4,5
Sivut: 318

Gummerus, 2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti