tiistai 12. syyskuuta 2017

Sara Shepard - Haluttu

Kolme pitkää vuotta Hanna, Spencer, Aria ja Emily ihmettelivät, mitä oikein tapahtui yönä, jolloin heidän paras ystävänsä Alison katosi. Nyt kun kaikkeen on lopulta saatu selvyys, he voivat unohtaa koko kamalan episodin. Tai niin he luulevat.
Kaikilla tarinoilla ei ole onnellista loppua, varsinkaan kun neljä valehtelevaa viettelijää ovat tehneet niin paljon pahojaan. Tulevatko tytöt saamaan kaiken, mitä ovat halunneet?
Eivät, sikäli kuin se minusta riippuu. -A


Hanna, Spencer, Aria ja Emily saavat tietää Alisonilla olleen kaksoissisko Courtney joka astuu mukaan kuvioihin ja joka itse väittää kovasti olevansa Alison. Tytöt ovat vihdoin saaneet rakkaan ystävänsä takaisin, jonka luulivat jo kauan sitten kuolleen. Mutta kaikki ei kuitenkaan ole niin mustavalkoista, kuten Valehtelevilta viettelijöiltä saattaa odottaa. Juuri kun kaikki alkoi selkiytyä tytöille, juoni tempaisikin itsensä täysin päälaelleen.

Haluttu on ehdottomasti sarjan paras tähänastisista lukemistani osista. Kirja on täynnä jännittäviä juonenkäänteitä ja tapahtumia, ja olisin halunnut lukea kirjan yhdellä kerralla loppuun asti. Loppua en myöskään osannut todellakaan aavistaa, vaan se tuli täysin puskista. Tv-sarja ja kirjat poikkeavat niin täysin toisistaan, ettei tapahtumia voi ennakoida tv-sarjan pohjalta. Myös kadonneiden henkilöiden kohtalot valkenevat, eikä totuus ole missään nimessä kaunista katseltavaa. Voi kumpa seuraavatkin osat jatkaisivat samaan malliin, eivätkä täysin floppaisi. Ja voi kuinka ihanaa kun tytöt saavat vihdoinkin ihmissuhteensa kuntoon, toivottavasti tätä herkkua on luvassa jatkossakin.

Alkuperäinen nimi: Wanted, 2010
Arvosana: 5
Sivut: 267

Gummerus, 2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti