tiistai 19. syyskuuta 2017

Lauren Kate - Langennut

Luce Pricen epäillään sysyttäneen tulipalon, jossa hänen poikaystävänsä kuoli, ja rangaistukseksi hän joutuu tiukan vartioinnin sisäoppilaitokseen, missä kaikki muut oppilaat vaikuttavat sosiopaateilta. Uudessa koulussa Luce kohtaa Danielin, arvoituksellisen, etäällä pysyttelevän pojan, joka vetää tyttöä puoleensa kuin magneetti.
Luce haluaa selvittää Danielin mysteerin hinnalla millä hyvänsä. Totuuden tavoittelu vie hänet osalliseksi sielua ravistelevaan draamaan, eikä mikään ole enää sitä miltä näyttää...

Luce tuntee sisäoppilaitoksessa tapaamaansa Danieliin siltä seisomalta vetoa kun tämä ensikerran luo häneen katseensa ja näyttää kesoa, mutta poika tuntuu vihaavan häntä. Lucea piirittää myös todella herttainen Cam, joka tuntuu olevan lääpällään tyttöön, mutta Lucen mielessä pyörii vain Daniel. Pian tyttö alkaa selvittää Danielin menneisyyttä, ja hän saa huomata että Daniel ja Luce tuntevat toisensa paremmin kuin hän uskoikaan.

Tätä kirjaa on odotettu kuin kuuta nousevaa. Moneen kertaan julkaisu vain lykkääntyi ja lykkääntyi ja nyt kun sain sen vihdoin omakseni, päätin lukaista sen samantien. Kirja on sekoitus Twilightia ja Vampyyri päiväkirjoja, jossa on yksi tyttö ja kaksi yliluonnollista sulhaskandidaattia, toinen hyvä ja toinen paha. Jälleen kerran tytön on valittava kahden pojan välistä ja valinta kallistuu - yllätys yllätys - Danieliin. Itseäni kiehtoi enemmän Camin pahanpojan charmi.

Kirja oli kokonaisuudessaan ihan hyvää luettavaa, tietty pääjuoni kulki aika paljon samaa rataa kuin niin monet muut romantiikkaan taipuvat fantasiat kielletystä rakkaudesta, mutta kirjoittaja onnistui kuitenkin tuomaan juoneen mukaan myös jotakin uutta. Jään mielenkiinnolla odottamaan suomennetaanko jatko-osia myös, toivottavasti sillä haluaisin lukea myös ne ja katsoa miten parin tarina jatkuu.

Alkuperäinen nimi: Fallen, 2009
Arvosana: 4
Sivut: 453

WSOY, 2017

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen tuttavuus tämä kirja. Minäkin odotan jatkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti jatkoa tullaan myös suomentamaan. :)

      Poista