keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Sara Shepard - Kaivattu

Jokaisella meistä on jotain salattavaa - etenkin näillä neljällä tytöllä: Spencer, Aria, Hanna ja Emily. Heillä jokaisella on omat pikku salaisuutensa, mutta tyttöjä yhdistää yksi asia, jonka he kaikki ovat vannoneet pitävänsä salassa hautaan asti. Salaisuus, joka sai alkunsa sinä päivänä kun heidän ystävänsä Alison katosi. Mistäkö minä sen tiedän? Minä tiedän kaiken heidän valheistaan. Ja arvaa mitä? Aion paljastaa kaiken.
-A

Kaivattu aloittaa Sara Shepardin kirjoittaman suositun Valehtelevat viettelijät kirjasarjan, josta on myös tehty samanniminen huippusuosittu tv-sarja. Sarjan lukemisen aloittaminen on jo pitkään ollut mielessäni, mutta aina joku toinen kirja on kiilannut tämän edelle, nyt kuitenkin päätin lukaista ensimmäisen osan. Jo ensimmäisen osan jälkeen huomasin itse sarjaa seuranneena, kuinka paljon kirja ja sarja poikkeavat toisistaan jo tässä vaiheessa, mikä on tietty hyvä.

Sarjan avausosa starttaa juurikin niin mielenkiintoisesti kuin kuuluukin, tämä on vasta alkua suuressa valheiden ja petosten vyyhdissä. Nelikko on ajautunut etäälle toisistaan Alisonin kadottua, mutta lopulta he löytävät yhteisen sävelen kun tuntematon A alkaa pommittaa heitä uhkaavilla ja vihjaavilla viesteillään. Rohkean Spencerin ja Arian kertomat kohtaukset olivat huomattavasti mielenkiintoisempia kuin Hannan ja Emilyn epävarmat ja jopa vähän tylsätkin jutut, toivottavasti kiinnostukseni myös näitä kahta nuorta kohtaan nousevat tulevien kirjojen myötä.

Pidän paljon kirjasarjan ideasta, eikä se ole sieltä aivan tavallisimmasta päästä. Taidankin tarttua seuraavaksi suoraan kakkososaan Virheetön.


Alkuperäinen nimi: Pretty little liars, 2006
Arvosana: 4
Sivut: 268
Gummerus, 2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti