maanantai 10. huhtikuuta 2017

K. K. Alongi - Ansassa

Kuolemanaallosta selviytyneet nuoret ovat löytäneet turvapaikakseen vanhan maatalon. Maailmassa ei kuitenkaan mikään ole niin kuin ennen, ja uhka vaanii kaikkialla. Kun taloon saapuu odottamaton vieras, kaikki joutuvat miettimään uudelleen, keneen voi luottaa. Ovatko he sittenkään turvassa?

Nuoret ovat majoittuneet Oliverin mummon mökille, heidän uusi elämänsä saa kuitenkin yllättävän käänteen kun Oliverin Rafael -veli saapuu tyttöystävänsä kanssa nuorten luo. Nuoret koittavat kuumeisesti miettiä ovatko he turvassa veljensä julmasti hylänneen Rafaelin kanssa vai voivatko kuolemanaallossa aggressiivisiksi ja murhanhimoisiksi muuttuneet ihmiset todella parantua?

Kevätuhrien toinen osa on juurikin samantasoista luettavaa kuin ensimmäinenkin osa. Kirjassa on hyvät ja osaksi ennalta-arvaamattomat juonenkäänteet, eikä kirjaa olisi malttanut laskea käsistään, vaan olisi tehnyt mieli kahmaista se kerralla loppuun.

Joukkoon tulee kolme uutta hahmoa, Rafael vaikutti aluksi mielenkiintoiselta, mutta pian hänen suunnitelmansa alkavat tulla enemmän ja enemmän varmemmiksi, mikä oli aika harmi. Uusi tulokas Jesse ei juurikaan säväyttänyt ulkopuolisuudellaan ja sisäänpäinkääntyneellä luonteellaan, kuten ei myöskään hiljainen ja pelokas Janessa. Ensimmäisestä osasta tutuksi tulleet hahmot jatkoivat samaa rataa.

Kirja loppui niin mielenkiintoisella tavalla, että odotan innolla kolmannen osan ilmestymistä. Koska se mahtaa tulla, sitä en tiedä.


Arvosana: 5
Sivut: 297
Otava, 2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti