maanantai 28. marraskuuta 2016

Elena Mady - Vaihdokas

Nuori nainen herää hohdokkaan Alex Winterin kehossa. Hän on vierailija, vaihdokas, aave elämästä joka päättyi liian varhain. Hän on vihainen ja pysyy mielummin kuolleena kuin elää jonkun toisen elämää. Mutta Alexina hän saa ensimmäisen kerran kosketuksen ystävyyteen ja rakkauteen. Voiko hän jäädä ja silti pitää kiinni itsestään? Sitten kaiken sekoittaa murha, ja kuolemaa pakopaikkanaan pitänyt Alex joutuu taistelemaan elämänsä ja rakkaidensa puolesta.

Vaihdokas on The body jumper trilogian avausosa. Päähenkilö on vaihdokas, joka hyppää ruumiista toiseen jonkun salaperäisen voiman ohjailemana. Tällä kertaa hän päätyy Alex nimisen nuoren naisen ruumiiseen ja päättää jäädä selvittelemään tytön vanhempien murhaa, puhumattakaan tunteistaan kuumaa naapurinpoika Jesseä kohtaan.

Kirja oli aivan huippu ja juonikin todella hyvä. Jälleen yksi kirja joka singahtaa ehdottomasti parhaiden lukemieni kirjojen joukkoon. Kirjassa oli tasaista jännitystä alusta loppuun asti. Osuin oikeaan uumoillessani kuka loppujen lopuksi murhasi tytön vanhemmat ja siinä samalla muutamia muitakin, mutta silti se tuli yllätyksenä kun sen aika koitti. Myöskään romantiikkaa ei kirjasta puuttunut, sillä ei päässyt kunnolla mässäilemään, mutta se ei todellakaan haitannut. Rakkautta juuri sopivassa suhteessa.

Pidin kirjan hahmoista paljon, erityisesti juuri Alexista ja sydänten läpättäjä Jessestä. Alex on nuori ja vahva nainen, ulkoapäin vaikuttaa itsevarmalta, mutta pian pinta alkaa murentua. Jesse puolestaan, tuo kuuma naapurinpoika. Itsevarmuutta ei tunnu herralta puuttuvan, mutta silti kovin hellyyttävä persoona. Myös sivuhenkilöt ovat oikein onnistuneita, pienenä lisänä pakkaa sekoittaa Jessen tyttöystävä.

Seuraava osa on jo kirjastosta varattuna ja nyt odotan innolla että pääsen siihen käsiksi. Jään myös mielenkiinnolla odottamaan Alexin takana olevan tytön oikeaa tarinaa.


Arvosana: 5
Sivut: 379

WSOY, 2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti