torstai 24. marraskuuta 2016

Erin Hunter - Matka alkaa

Kolme karhunpentua elää tavallista karhun elämää: jääkarhu Kallik saalistaa jäätiköllä, harmaakarhu Toklo vaeltaa metsissä ja mustakarhu Lusa asuu eläintarhan Karhulinnassa. Heidän elämänsä kuitenkin mullistuvat, kun he joutuvat eroon perheistään. Kallik menettää emonsa, Toklo joutuu hylätyksi ja Lusa ei voi vastustaa vapauden kutsua vaan karkaa.

Nuoret karhut päätyvät monien vaiheiden jälkeen yhteen ja lähtevät huimaan seikkailuun etsimään uutta tulevaisuutta oppaanaan harmaakarhunpentu Ujurak, joka ei ole aivan tavallinen karhu.

Soturikissoista tunnetuksi tullut Erin Hunter jatkaa eläinmaailman fantasioita tällä kertaa Etsijät kirjasarjan avaavalla teoksella Matka alkaa, jossa pääosissa seikkailevat tällä kertaa karhut. Kirjassa seurataan kolmen täysin erilaisista ympäristöistä tulevien karhunpentujen matkaa, joilla jokaisella on kuitenkin samankaltaiset uskomukset. Matka alkaa on hyvin samantapainen Hunterin aiempien kirjojen kanssa, mutta Ujurakin erilaisuus yllätti minut täysin, en olisi uskonut törmääväni tällaiseen Hunterin kirjoja lukiessani. Kirjassa käsitellään aika voimakkaita tunteita, menetyksen tuskasta hylätyksi tulemisen tunteeseen. Juoni on ihan mielenkiintoinen, vaikkakin se tuntui välillä saman toistamiselta ja sen takia menetti osan hohdostaan.

Hahmot ovat hyvinkin sympaattisia ja kaikilla on omat surulliset tarinansa kerrottavanaan ja kaikkien on pärjättävä vaarallisessa luonnossa omillaan vailla sen suurempia tietoja. Ihan mielenkiinnolla odotan karhunpentujen tulevaa seikkailua ja Ujurakin tarinaa.


Alkuperäinen nimi: The quest begins, 2008
Arvosana: 3,5
Sivut: 269

Jalava, 2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti