tiistai 15. joulukuuta 2015

Hanna-Riikka Kuisma - Käärmeenpesä

Julius ja Veera asuvat yhdessä ja heidän elämänsä on täyttynyt parisuhdeväkivallalla, masennuksella ja huumeilla. Heidän elämäänsä astuu pian molemmille entuudestaan tuttu Miro, Juliuksen vanha kaveri ja Veeran entinen kumppani, Miro onnistuu sekoittamaan pariskunnan pakan.

Käärmeenpesä on jo pitkään ollut lukulistallani ja nyt sain vihdoinkin aikaiseksi lainata sen kirjastosta ja nyt myös luettua. Ajattelin sen olevan mielenkiintoinen teos, joka olisi ehdottomasti luettava. Nyt olen kuitenkin täysin eri mieltä. Käärmeenpesä alkaa parisuhdeväkivallalla, jota Julius joutuu päivittäin kohtaamaan Veeran suunnalta. Pidinkin kirjasta aluksi ja se tuntuikin mielenkiintoiselta, mutta pian todellisuus löi vasten kasvoja. Kirjasta puuttui lähes kokonaan mielenkiintoinen juoni, eikä kirja koukuttanut millään tavalla. Ensimmäisten sivujen jälkeen tarina lopahti kokonaan, eikä ollut millään tavalla kiinnostava, pelkästään outo.

Hahmot olivat kaikki tavallaan samanlaisia, kaikki tuntuivat kärsivän jollakin tasolla mielenterveydellisistä sairauksista ja olivat kaikki aika epävakaita. Julius oli ainoa tarinan sympaattinen henkilö, mies jonka naisystävä hakkasi tätä ja mies joka halusi olla jotain muuta kuin mitä oli. Veeraan puolestaan oli laitettu aivan liikaa kaikkea, oli masennusta, päihderiippuvuutta, mielisairautta ja ties mitä. Tapani tykkäsi salakuvata naisia ja tälle Veera oli suuri pakkomielle. Mirokin vaikutti jotenkin olevan aika epätasapainoinen.

Valitan, mutta en keksi juurikaan mitään positiivista sanottavaa tästä kirjasta, koska sellaista ei ollut. Suositteluista puhumattakaan. Voi olla että itse en vain ymmärtänyt tämän teoksen nerokkuutta, tai sitten sellaista ei vain yksinkertaisesti ollut.


Arvosana: 1
Sivut: 166
WSOY, 2007

1 kommentti: