Peloton hiirisoturi Martin saapuu Sammalkukkametsään ja joutuu heti julman villikissakuninkaan vangiksi. Samaan aikaan kuninkaan armoton tytär Tsarmina kaappaa vallan ja alkaa hallita seutua hirmuisten joukkojen avulla. Vankityrmässä viruva rohkea Martin on metsänasukkien ainoa toivo voittaa taistelu säälimätöntä Tsarmiinaa vastaan.
Sammalkukkametsän sota on Redwallin taru -sarjan toinen osa, joka kertoo tapahtumista kauan ennen ensimmäisen osan tapahtumia. Kirja oli juoneltaan ihan hyvä, vaikkei mukana ollutkaan sen suurempia juonenkäänteitä. Teksti ja juoni yleensäkin kulki aika tasaisesti eteenpäin, mutta silti löysin kirjasta jotain taikaa joka saa lukemaan kirjaa eteenpäin. Jacquesin kirjoitustyyli on myös sellaista, jota on helppo ja mukava lukea. En kuitenkaan pitänyt tästä osasta niin paljoa kuin ensimmäisestä, joka lumosi minut jopa raaoillakin kohtauksilla, tästä teoksesta kun ei tuntunut löytyvän yhtään raakaa kohtausta, joita odotin kirjan alusta loppuun. Kirjassa pääsee kuitenkin mukaan eläinten seikkailuun, johon kirja painottuukin huomattavasti ensimmäistä osaa enemmän.
Joskus ajattelin näiden kirjojen olevan lapsellista luettavaa, mutta olen saanut näiden kahden teoksen kohdalla ettei näin kuitenkaan ole. Eläimet hahmoina tekevät kirjasta mielenkiintoista luettavaa, enkä usko että kirja olisi läheskään näin mielenkiintoinen jos päähenkilöinä olisivat ihmiset. Eläinhahmot ovat mielenkiintoisia, vaikka välillä tuntuu että eläinten kokoja on huomattavasti suurenneltu, mutta kaipa se kuuluu tämän tyyppiseen fantasiaan.
Suosittelen kirjaa eläinfantasiasta pitäville ja ensimmäisestä Redwallin taru -kirjasta innostuneille lukijoille, kirja sopii myös hyvin seikkailun janoisille. Tämä kirja sopii myös nuoremmille lukijoille. Sivumäärästä huolimatta kirja on aika kevyttä ja nopeaa luettavaa.
Alkuperäinen nimi: Mossflower, 1988
Arvosana: 3
Sivut: 432
Otava, 1999
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti